Min nytårsaften bliver vildere end din. Just saying.

5 grunde til at jeg ikke hopper på en slankekur

Så blev det fandme januar, og januar måned er, ifølge mig, den mest nederen måned på hele året. Nytårsfortsættene råber ad mig på de sociale medier, og en af de ting, som jeg nok ikke er den eneste, der støder på, her i starten af året, er slankekurene. De forbandede slankekure, som stikker til min lidt dårlige samvittighed og får mig til at kigge lidt ekstra på mig selv, og se at min krop uden tvivl kunne blive smukkere af at tabe 5 kilo. Minder mig om at jeg måske har spist lidt rigeligt over julen og været lidt for inaktiv.

MEN JEG LADER MIG IKKE NARRE. Jeg har været på kur en håndfuld gange i mit liv, og her er 5 grunde til at jeg ikke hopper med på en smart og tab dig 5 kg. på 2 uger-kur eller noget ligende.

1. Jeg kommer til at fokusere alt for meget på mad. MAD MAD MAD. Hvornår må jeg spise igen? Kan jeg tage på den eller den restaurant, hvor de har noget der passer til min kur? Kan jeg spise en gulerod nu, selvom der faktisk er 2 timer til at jeg må spise igen? Altså i følge kuren. Alt kommer til at handle om mad, og på alt det jeg IKKE må spise. Tænker på mad, tænker på mad, tænker på mad. Det stresser mig, og en stresset krop taber sig ikke. Min gør i hvert fald ikke.

nej tak til slankekur - voxtrup

 

2. Jeg hader at veje mig. På nuværende tidspunkt har jeg ikke vejet mig i over to år, og jeg har ikke savnet det. Det er jo bare et tal, men når man er på kur, er det så forbandet vigtigt at tallet bliver lavere, og jeg bliver virkelig ked af det, hvis det ikke sker. I Abu Dhabi bliver man vejet hver gang man skal til lægen. Også hvis det bare er for at få en ny pakke p-piller. Og jeg hadede det. Jeg trænede super meget på det tidspunkt og var ret fokuseret på min krop, som helst skulle være bikiniklar 24-7, og jeg kunne gå helt ned med flaget, hvis vægten sagde 2 kg. for meget. Også selvom jeg faktisk havde været ret tilfreds 1 minut inden jeg stillede mig på vægten. Derfor holder jeg mig langt væk fra den.

nej tak til slankekur - voxtrup

 

3. Jeg HADER jeg ikke må spise lige det jeg har lyst til. Og at jeg skal få høj puls og angst over, at jeg nu har fucket ALT op ved at spise et stykke mælkechokolade. Og at jeg skal sidde og sortere lasagnepladerne ud af lasagnen som jeg får serveret hos nogle venner.

nej tak til slankekur - voxtrup

 

4. Jeg bliver sur. Virkelig sur. Jeg synes at alle andre i hele verden burde være på præcis samme kur som mig, så de kan forstå hvilket helvede på jord jeg går igennem. Forstå nu at hele verden drejer sig om MIG MIG MIG og min kur. Sagt på en anden måde… Jeg bliver et utroligt nederen menneske.

nej tak til slankekur - voxtrup

 

5. De kilo jeg har tabt, tager jeg lynhurtigt på igen. Jeg har nemlig lidt ondt af mig selv, over det helvede jeg lige har været igennem, at jeg spiser dobbelt så meget efterfølgende. Super.

nej tak til slankekur - voxtrup

 

 

Nå, men når det er sagt, så er jeg faktisk fan af alle de mennesker, der tager en beslutning om at lægge deres kost om hvis de er på den helt forkerte løbebane. Spise flere grøntsager, kvitte smøgerne og skære ned på de usunde vaner. Jeg tror bare ikke på slankekure. Og jeg tror ikke på livsstilsændringer, der er så voldsomme, at de umuligt kan føres ud i livet på den lange bane. Jeg tror på livsstilsændringer, som man kan holde i større og mindre grad hele livet igennem. At man får indarbejdet nogle gode og sundere vaner som holder.

Jeg var selv på kur for 4 år siden (det skrev jeg lidt om i dette indlæg), og jeg blev virkelig meget klogere på min krop takket være den. Men… Jeg er et langt gladere menneske, og har et meget mere afslappet forhold til min krop den dag i dag.

Jeg tror på, at vi alle kan komme virkelig langt ved at huske at trække vejret helt ned i maven HVER dag. Og mødes med veninderne og grine. Og spise kål. Masser af kål. 🙂

Om du er på kur eller ej, så ønsker jeg dig en rigtig dejlig start på det nye år. Jeg hepper på dig!

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

2 Mega lækre kommentarer

 • Tina KH

  Ha ha og godt nytår!
  Jeg fik salmonella ovenpå nytårsmiddagen, så har det rigtig øv i disse dage.
  Har tabt 4 kilo på få dage, ufrivillig kur.
  Som min datter siger: “Det var nok ikke lige den nytårskur jeg havde tænkt mig”.
  Jeg elsker også god mad, og spiser med måde, alt med måde.
  Du har ret med at grine og være glad, det må være bedste for krop og sind.
  Rigtig godt nytår:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tina. Din stakkel. Nu ved jeg ikke om du trænger til at tabe dig, men hvis du gør, er det da altid noget at der kommer lidt godt ud af elendigheden. Trods alt. Rigtig godt nytår til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Min nytårsaften bliver vildere end din. Just saying.