De vandt ikke en pris til Design Awards, meeeeeen...

Bange.

I mandags var jeg til forældremøde på min søns skole, og i den anledning havde de inviteret en gut, der havde forstand på digital dannelse. I to stive timer sad vi limet til stolen og lyttede på ham, og i mit tilfælde var det med åben mund og polypper. Jeg havde vel egentlig hørt det meste før, men det gjorde det ikke mindre spændende og skræmmende.

bange-gif

Han viste os en film, som jeg syntes satte en del tanker i gang hos mig. Og så bliver jeg bange. Bange for hvordan mine børn skal kunne navigere i denne digitale verden. Bange for at jeg selv slet ikke kan navigere i den. Bange for at jeg allerede er out of reach. Jeg har jo denne her blog, er ret meget på de sociale medier og føler til tider jeg har et ret usundt kærlighedsforhold til min telefon. Den bliver i hvertfald kærtegnet en del mere end noget andet i mit liv.

Fuck, hvor jeg nogle gange ønsker mig tilbage til fastnettelefonen, de håndskrevne breve og shopping i fysiske butikker. Og hvor ville det alligevel være helt urealistisk og umuligt at gå tilbage til den virkelighed, nu når man har vænnet sig til den daglige indsprøjtning SoMe, sms’er, mails og netshopping.

Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal tænke eller tro, men jeg synes det er sundt, at reflektere lidt over den digitale verden vi lever i. Og prøve at gøre vores bedste for at vi styre den og ikke omvendt. Prøve at forstå og bruge de digitale medier på en reflekterende og kristisk måde. Og ikke mindst forstå og lærer vores unger hvordan man opfører sig socialt acceptabelt på de de digitale medier. Det lyder nemmere end som så. I know.

Vidste I i øvrigt at 7-12 årige i gennemsnit bruger 3 1/2 time DAGLIGT på skærme? (kilde: DR medieforskning 2016) Det er da lidt vildt ikke?

Hvordan ser jeres unger ud, når I beder dem om at slukke for iPadden? Sådan her?

gollum-gif3 gollum-gif2 gollum-gif

 

Brug 12 min. af jeres digitale tid i dag på at se denne video. Og lad mig så vide om det også gør jer bange.

Del gerne.

 

 

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

2 Mega lækre kommentarer

 • Jannie

  Ja, det er skræmmende. Og jeg møder de her unge dropouts med psykiske problemer hver dag i mit arbejde….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Jannie. Og vi lader det jo på en måde bare ske. Det er skræmmende. Jeg føler det er løbet løbsk, og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre for, at mine unger er med på den digitale rejse, uden det ender i en afhængighed. Fuck.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

De vandt ikke en pris til Design Awards, meeeeeen...