Myselfie.dk - festens samlingspunkt. Og en rabatkode, jubiii...

Fuck. Vi skal på skiferie for første gang.

Og når jeg skriver fuck, så er det ikke fordi, jeg ikke glæder mig helt enormt meget. Det er mere et fuck, jeg har ikke styr på en skid, når det kommer til skiferie med børn. Og fuck, jeg har ikke stået på ski i 15 år, og kan jo slet ikke huske hvordan man står på ski. Eller er det ligesom at cykle? Når man først kan, glemmer man det aldrig. Sig ja!

Nå, men vi havde faktisk ikke planlagt, at vi skulle på skiferie i år, men pludselig kunne vi låne min onkel og tantes hytte i Norge, og den ser A-OKAY ud for at sige det mildt. Den ligger så smukt, og lige ud til det mest fantastiske sneklædte landskab. Om vi ville låne den i uge 7? spurgte min onkel i julen. Øhhh, ja tak 🙂

Vi har lånt mine forældres enorme tagboks, snekæder til bilen, og ski i en måske lidt outdatet version og farve. 🙂 Og så har vi i den store plastikpose med det falmede klistermærke, hvorpå der står SKITØJ, fundet guld. Det er en pose, som vi efterhånden har rykket med rundt fra loftrum til loftrum alle de gange vi har flyttet i tidens løb, men aldrig åbnet i de sidste 15 år. Vi anede ikke hvad vi ville finde i den, og om indholdet var blevet ædt op af små klamme dyr, eller om det simpelthen lugtede for meget af loft. Intet af det var tilfældet. I posen lå der sirligt foldet skiundertøj, termosokker og skihandsker. Utroligt.

Vi har planer om at købe alle madvare hjemmefra, da alle jo ved at en pose havregryn koster en halvtredser i Norges land og man generelt bare bliver ruineret i de norske supermarkeder. 🙂 Kursen er lav i øjeblikket, but still. Vi fylder sgu tagboksen med alt godt og blandet fra Netto. Inklusiv en helvedes masse chokolade. BUM.

Der er nogenlunde styr på mad og os voksne, tror jeg, men når det kommer til børnene, er jeg håbløst bagud mht. udstyr og påklædning og alt andet.

Til jer super tjekkede skiferie-med-børn-mennesker. Hvad skal jeg pakke til børnene? Og skal vi leje skiudstyr hjemmefra eller ved skisportstedet? Er det ok med todelt skitøj, eller skal min 6 årige dreng have flyverdragt på? Og skal man sende sine børn på skiskole allerede første dag?

Jeg har så lidt styr på det, at jeg ikke engang ved, hvad jeg skal spørge om, så hvis du sidder med det bedste skiferie-tip, så HIT ME. Hvad SKAL vi huske at pakke? Hvad SKAL vi have med på pisterne? Hvad har jeg bare slet ikke tænkt på?

En million tak.

skiferie norge

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

16 Mega lækre kommentarer

 • Pia Bo

  Ville have delt mine erfaringer med børn på ski – men nøjes med at sige “alt det som Trine siger” 👍🏻😄 Og også klart ja til den tynde halsedisse, som en anden nævner. Rigtig god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Y

  Du har styr på chokoladen – alt skal nok gå! Vi besøgte venner i Norge sidste år og deres børn brugt en “bøf”?!? Som bare er en halsedisse/halsrør i stedet for et halstørklæde. Det er nemt at trække op om munden, hvis kulden bider 😣 God tur!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lis Y. Jeg har faktisk syet halsedisser til ungerne, så jeg håber de bliver en succes 👏🏼👏🏼 Elsker at de også bliver kaldt bøffer 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Høgh

  Fedt med skiferie! det med tøj lader jeg de erfarne mødre om, men som et barn der er vokset op i Grønland vil jeg sige at brillerne er vigtige. Sneen/Lyset kan give den frygteligste hovedpine, trætte øjne osv. og derudover er de praktiske hvis det skulle sne eller blæse en lille smule. Rigtig god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mia. Brillerne er pakket 👌🏼👌🏼 Tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Brunghart

  Hejsa.
  Lækkert med skiferie. Mht tøj skal I ikke have meget andet end skitøj og skiundertøj med. Vi render i skiundertøj 24/7.
  Håndklæder/sengelinned.
  Lej skiudstyr deroppe
  Skiskole første dag god ide.
  Mad: Masser af nemme retter og vin.
  Evt snacks til turene på pisterne, juice cacao osv.
  Lille termokande også til turene og en god rygsæk.
  Tag evt lidt saft og sugerør med, så kan I nemt lave slushice med nyfalden sne.
  Rigtig god tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Jeanette. Geniale råd 👏🏼👏🏼 1000 tak 👌🏼😘 Bilen er nu pakket med nemme retter, sugerør og vino. Det kan ikke gå galt nu 🙌🏼 tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Nana
  Jeg har været på skiferie de sidste 22 år, så lidt erfaring må jeg have. Dog er det først i år jeg selv havde barn med, min søn på 6 måneder.
  Jeg anbefaler helt sikkert at I lejer skiudstyr i Norge, for så kan man altid gå ind at bytte støvlerne hvis de klemmer og man kan få kortere ski, hvis man er uheldig at de er lidt for lange. Når det er første gang, er det bedre at skiene er lidt korte, frem for at de er for lange. Den gode påklædning er skiundertøj inderst, en t-shirt udover og til sidst en skipulli (fleecetrøje) og selvfølgelig skistrømper. Husk at trække skiunderbukserne op til under knæene, så der KUN er strømperne der er nede i skistøvlerne, så der ikke sidder noget som vulker og kan skarve. Jeg tænker sagtens begge drenge kan stå i to-delt skitøj, men en god flyverdragt kan også bruges. Det vigtigste er at det nederste at buksebenet er stort nok til at kunne komme udover skistøvlerne.
  Sende endelig børnene på skiskole allerede dag ét hvis det er muligt, de lærer de så meget hurtigere. Jeg vil heller ikke anbefale, at lade børnene køre med skistave, når de ikke har stået på ski før. Så er stavene sådan set mere i vejen end de gavner.
  Jeg anbefaler skibriller, hvor man ser gult i glasset, da man bedst kan se snebunker mm i bakkerne. Og husk hjelm, til alle!
  Creme uden vand er godt at smøre kinderne i mod frost og det er bedst at man går i bad om aftenen frem for om morgenen, så man ikke vasker hudens naturlige lag beskyttende fedt af inden man skal ud i frosten.
  Det var lidt råd fra mig. Håber I får en god skiferie. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogen spørgsmål. 😃 mvh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Trine. Fantastiske råd, 1000 tak 👏🏼👏🏼👏🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ckhedegaard

  Min på 6 vil helst have 2 delt på- har haft det de sidste år. – har troligt slæbt flyverdragt med de sidste år til begge børn ( i år 6 &9)(uden de har brugt dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ckhedegaard. Det er musik i mine ører. Vi kører den hjem med todelt skitøj 👌🏼 Tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har lige været på skiferie efter 19 års pause fra skiene, og hurra, det lå stadig på rygraden. Man bliver bare lidt mere pivet med årene!
  Jeg vil helt sikkert anbefale skiskole fra første dag til børnene. Så får de en god start.
  God tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stine. Fantastisk at høre. Jeg håber virkelig, jeg kan huske det, men forventer ikke at det bliver kønt de første par dage 🙈😆

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har gjort det een gang. Via tvang. I 6 klasse med skolen. Og jeg var ligeså motriksvag der, som nu.
  Ergo: Jeg ville insistere på en pude om røven, og at blive trukket på kælk af Bigfoot, ooooog eget lommelærke med strue-rom, til når kulden bed. Men jeg ér også en tøsedreng.
  Go’ tur!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej A. 😂😂😂 En lommelærke er altid en god ide 😆😆

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Myselfie.dk - festens samlingspunkt. Og en rabatkode, jubiii...