Uge-rapporten #8 Om Rom, magnet-tilbud, melodi grand prix (OMG) og meget mere.

Kender I Irma-manden?

irmamand

Der ligger et lavpris-supermarked 10 sekunder fra vores lejlighed. Det har hylder der bugner af økologiske varer og en million spottilbud, og jeg vil tro at jeg handler 90% af vores indkøb der. Det er jo nemt og billigt. Og i øvrigt en helt ligegyldig, kedelig og intetsigende oplevelse. Jeg forventer sådan set ikke at en tur i et lavprissupermarked er en pisse lækker nydelse og zen og alt det der, men nu vil jeg altså alligevel gerne tage jer med over på den anden side af min gade…

Til den lille Irma, som har ligget der længe inden de byggede det førnævnte supermarked. I den Irma hviler der nemlig en helt speciel ro. Der dufter af nymalet kaffe og æbler fra en eller anden økologisk plantage. Og ja ja, på hylderne står der alt det, man kun under sig selv at købe i starten af måneden, men lad nu det ligge. Jeg elsker at komme i den Irma, og en af grundende til det, er Vikram (det er ikke hans rigtige navn, men det har ingen betydning for historien). Det er Vikram der 9 ud af 10 dage sidder bag kassen, og har gjort det så længe jeg kan huske. Han giver sig god tid til hver kunde. Folder posen ud for én, smiler og siger “kan du ha’ en rigtig dejlig aften/dag/weekend” med et glimt i øjet så man bliver helt varm om hjertet. Han er ikke super hurtig til at bippe varerne ind, og man har næsten en følelse af, at han lige giver alle varerne lidt kærlighed og et sidste farvel, inden han bipper dem ind. Det er sgu næsten ren terapi at se på. 🙂

Da jeg var til forældrefest i Arthurs klasse, kom vi til at snakke om Vikram. Vi var nemlig løbet tør for ananas til de der Piña coladas, vi havde i sinde at lave mange flere af, og pludselig var der en der sagde “ærgerligt at der er lukket hos Vikram”. Ikke Irma, men Vikram. På den måde kom vi til snakke om ham, og det viste sig, at alle vidste hvem han var. Alle “kendte” Vikram, og selvom jeg var lidt forundret over at alle i selskabet kendte Irmamanden, var jeg faktisk ikke overrasket. For selvfølgelig ved alle i mit område hvem Vikram er. Han er jo nærmest et fænomen.

Jeg har længe tænkt, at jeg ville skrive et indlæg om ham, og oplevelsen til forældrefesten gav mig endnu et skub til at få det skrevet. Vikram rocker denne her verden meget mere end SÅ mange andre mennesker, og jeg har sådan lyst til at fortælle hele verden, at sådan én som ham faktisk gør en forskel. Han er ikke BARE kassemedarbejder i Irma. Han er sgu helt sig selv og noget for sig, og han spreder glæde.

Så, tak til dig Vikram, og tak til Irma for at have ansat Vikram i tidernes morgen. Det betyder mere end I måske lige går og tror.

Og nu vil jeg tage over og købe den liter mælk vi mangler. Og selvom den både er billigere og tættere på i supermarkedet 10 sekunder væk, vil jeg alligevel gå over på den anden side af gaden. Jeg har nemlig lyst til at ønske Vikram en god dag, og fortælle ham at han gør det godt.

 

Kender I Irma-manden? Måske ikke lige MIN Irmamand, men en som ham? En som gør det til en oplevelse at købe en liter mælk?

Ciao og rigtig dejlig dag ❤️

 

Efterskrift

Jeg skrev dette for en måneds tid siden. Vikram var ikke i Irma den eftermiddag, og de gange jeg har været der siden, har der siddet en anden bag kassen. Det er helt forkert.

I går spurgte jeg, hvor han var, da jeg helt reelt var bekymret for, om der var sket ham noget. Irmadamen fortalte at Vikram havde det godt, men at han efter 8 år i Irma, var kommet ind på pædagogseminariet, og derfor kun havde et par vagter om ugen. Hun lovede, at hun ville hilse ham, og sige at han var savnet.

Alt er godt. 🙂


I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

3 Mega lækre kommentarer

 • Kathrissen

  Seriøst, ik’, hvordan pokker kan jeg undgå at støde ind i dig, når vi, på alt det du beskriver, bor sådan nærmest op og ned af hinanden 🙂 Jeg siger bare at hvis jeg en dag ser dig, så hilser jeg sgu!

  Jeg har desværre ikke en ‘Vikram’ der hvor jeg handler ind, men måske det kommer en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kathrissen. 🙂 Du SKAL da hilse hvis du ser mig, og nu er jeg altså vildt nysgerrig for at høre, hvor du bor 🙂 Tak for din kommentar og håber du en dag støder ind i mig 🙂 Og Vikram 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrissen

   Jeg kunne jo bare gå ned til Vikram og møde han selv 🙂 Jeg bor på Tåsingegade, lige ved bageren, Fakta og pizzamanden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Uge-rapporten #8 Om Rom, magnet-tilbud, melodi grand prix (OMG) og meget mere.