Sommerferie-challenge og et meget ømt korpus... Kan ikke engang gå på lokum. Fuck.

Og så fik han sgu udleveret en kniv… Men øvelse gør jo mester :-)

-Indeholder reklame-

Mor, skal jeg lige lave lidt morgenmad til dig? Hvad siger du til æg og bacon? Spurgte INGEN 7 årige drenge nogensinde 🙂 Så kan I forestille jer, at undertegnede var rimelig måløs, da Arthur netop stillede mig dette spørgsmål forleden?

Han havde netop deltaget i en uges kokkeskole, og var helt “nede Mette” i et køkken. Lad mig spole tiden lidt tilbage.

Timm vladimir

En mandag i starten af juli, afleverer min mand en meget spændt 7 årig dreng i Timm Vladimirs køkken i Valby. Sammen med 12 andre børn i alderen 7-12 år, skal han lave alverdens mad hele ugen igennem, og undertegnede er nok en anelse spændt på projektet. Arthur er såmænd glad for at hjælpe mig i køkkenet, men jeg mister lynhurtigt tålmodigheden over, at det tager ham en halv time at hakke 2 champignons og samtidig er ved at skære alle 10 fingre af.  Jeg bliver simpelthen nervøs og stresset over situationen og Arthur er klog nok til at fordufte ret hurtigt. Det er min skyld. Jeg er simpelthen for utålmodig og i en presset hverdag, skal det bare gå stærkt. Det er død ærgerligt, for jeg elsker ideen om, at mine unger skal være med i køkkenet og lære at lave mad.

Nå, men tilbage til Timm Vladimirs køkken. Arthur bliver den første dag tildelt sit eget forklæde, kokkehue og en kniv med indgraveret navn. En rigtig kniv, som er mega skarp og stor. Shit. Mikkel, som er deres mester i ugens løb, er helt cool med 13 unger og 13 mega skarpe knive på samme tid, så os forældre kan bare pakke vores bekymringer helt væk. Bevares.

Timm Vladimir

De “små” unger får ugen igennem lavet det mast fantastiske mad. Créme brûlée, Bøf bernaise, dampet fisk, kanelsnegle, rabarberkompot, pizzaer og is lavet med flydende nitrogen er bare noget af det de lærer at lave. Wow.

Om torsdagen bliver alle forældre inviteret på en 3 retters menu, og jeg er sgu ved at tabe både kæbe og mund over hvordan alle børnene går til deres tildelte opgaver med et kæmpe overskud og ro. Jeg har forventet 13 forvirrede unger og et kæmpe kaos af mad, knive og fedtede glas, men der må jeg sgu endnu engang pakke mine fordomme sammen. Ungerne har denne torsdag aften lavet den fineste menu bestående af nordisk maltpizza, dampet fisk med grøntsager og rabarbertrifli med knas. Og ungerne spiser skam ikke med, nej nej, de går rundt med deres hvide kokkehuer og serverer maden for os. Arthur er så stolt og jeg er sgu ved at knibe en lille tåre.

Timm Vladimir

Timm Vladimir

Timm Vladimir

Timm er der selvfølgelig også, og han fortæller om hans kokkeskole-koncept, som han gennem mange år har arbejdet på. Wow, hvor har jeg meget respekt for folk der tør hoppe ud i sådan et projekt, og får det til at lykkes. For det må man i den grad sige at han har. Han startede skolen op i 2012 og den har siden da dannet ramme for adskillige madkurser. Vi er simpelthen ude i en moderne gastronomisk kursusvirksomhed, og jeg synes simpelthen at det er en vildt fed ide.

Timm Vladimir

Skolen tilbød indtil i år kun kurser til voksne, men Timm har længe haft en drøm om at starte en madskole op for børn, da det på så mange fronter giver god mening at formidle kærlighed til gode råvarer og hjemmelavet mad til de mindste.

Desværre kunne han hurtigt se, at det ville blive en ren underskudsforretning, da folk jo ikke vil betale 2500 kr for at sende deres børn på kokkeskole. Det er en fair pris for voksne, men ikke for børn, og han droppede derfor tanken igen. Heldigvis kom Electrolux på banen med et sponsorat, hvilket pludselig kunne gøre Timms drøm om en børne kokkeskole til virkelighed. Fantastisk. Hvilket der også ret fantastisk, er de Electrolux kombidampovne, som ungerne brugte under deres forløb.  I kan se en lille video med Timm der laver Créme brûlée og fisk i ovnen her. En ovn er sgu ikke bare en ovn, og jeg ved godt hvilken en der står på min ønskeseddel, når vores 15 år gamle ovn brænder sammen.

Mor, skal jeg lige lave lidt morgenmad til dig? Hvad siger du til æg og bacon? Spurgte min søn mig altså forleden dag, og gæt selv hvad mit svar var. 🙂

Hurra for en fantastisk uge i Timm Vladimirs køkken. Hvor er jeg stolt af min lille store dreng, som er så modig i et køkken. Jeg skal blive bedre til at tage ham med, også på de travle hverdage. Han har pludselig fået en kæmpe interesse, nysgerrighed og respekt for mad og spørger ind til alt hvad jeg laver i køkkenet. Han stiller spørgsmål som “mor, hvad er dit yndlingskrydderi?” Og “mor, hvad er forskellen på rugmel og hvedemel” 🙂 Hvis der er igen bliver afholdt madskole i Timms køkken næste sommer, er vi de første til at melde Arthur til. Øvelse gør mester, er deres motto, og jeg kan kun give dem ret ❤️

Timm Vladimir

Har jeres unger været på madskole eller kunne I tænke jer at sende dem afsted?

Tak fordi du læste med ❤️

Og hey, fik du læst dette indlæg om BØRNEHAVEBØRN? Eller hvad med dette indlæg, som er en lidt pinlig prutte-historie fra Abu Dhabi. Ups.


I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi?

Lad mig for en god ordens skyld fortælle jer at Arthur var blevet inviteret med på denne kokkeskole af Electrolux, og jeg er så benåret og glad for, at han fik denne mulighed. Tak ❤️

 

 

 

6 Mega lækre kommentarer

 • Michelle

  Nøj hvor sejt! Min lille niece er ikke engang et år endnu men jeg glæder mig allerede til hun er stor nok til at kunne tilmeldes den her slags. 😀 så hils lige Timm og bed ham holde gang i ilden. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Michelle. Til den tid, har han sikkert udvidet konceptet, så det er endnu sejere 🙂 Jeg beder ham holde gang i ilden. Jeg vil I hvert tilfælde melde Arthur til igen næste sommer 🙂 Rigtig skøn dag og hvor lyder du som en sød moster/faster 🙂 Hurra og knus fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Hold op han er sej… Altså din lille personlige chef . Ville ønske det hele ikke foregik i Kbh. For så ville jeg melde mine tøser til. Vær du stolt af ham….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stinne. Er da sikker på at der findes madskoler for børn andre steder end i Kbh. Det håber jeg da, for det er virkelig en fed oplevelse 🙂 Hvor i landet bor du? Rigtig dejlig dag 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor kan jeg godt forstå du er stolt😊 Helt utrolig godt koncept pg hvor er han sej👍🏻 kunne helt sikkert godt finde på at sende min datter på 6 på madkursus. Det ville hun da elske ( og det ville moderen også 😄👏🏻)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lena. Ja. er det ikke bare fantastisk? Det er nemlig fedt for både børn og forældre. Win win 🙂 Kan godt forstå at du gerne vil sende din datter afsted. Tak for din kommentar og rigtig dejlig dag 🙂 🙂 Arthur og jeg ska til at gå i køkkenet for at lave is til gæsterne i aften 🙂 Hurra. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sommerferie-challenge og et meget ømt korpus... Kan ikke engang gå på lokum. Fuck.