Uge-rapporten #9 Om blandt andet hjemmerøveri, briller og Kefir.

Opskrift på det lækreste rugbrød med kerner og chiafrø.

Det lækreste rugbrød med kerner og chiafrø

Jeg har lavet mit eget rugbrød i mange år efterhånden, og denne her opskrift holder HVER gang. Jeg varierer den lidt fra gang til gang, men resultatet er altid godt.

Opskriften kræver en surdej, men hvis du vil give dig i kast med at bage dit eget rugbrød, er jeg sikker på, at der er en i dit netværk der har en surdej du kan få. Du kan også selv lave en surdej, men start lige med at forhøre dig i dit netværk. 🙂

Nå, men når du på den ene eller anden måde har fået fremskaffet dig en surdej, er det ganske nemt at bage sit eget rugbrød.


Here goes:

1 stort rugbrød eller 2 små.

Dag 1 (aften)
1 portion surdej (ca. 3 spsk.)
7,5 dl. vand
600 g. rugmel
1 spsk salt

Alt blandes i en skål, som dækkes til og sættes på køkkenbordet i mindst 7 timer. Husk at lade noget af surdejen blive i surdejs-glasset og bland mere vand og mel i den, så den er klar til næste omgang.

Dag 2 (morgen)

250 g. knækkede rugkerner
250 g. blandede kerner alt efter hvad man lige har i skuffen (solsikke, hørfrø, græskar, sesam osv)
1 dl. chiafrø
2 spsk maltmel (kan udelades)
3-4 dl. vand

Alt dette blandes i dejen, som hældes i en stor rugbrødsform (ca. 30 x 10 x 10). Jeg har en vildt god rugbrødsform fra Kunst og Køkkentøj, men der findes helt sikkert andre gode store forme på markedet.

OBS: Dejen skal være som havregrød og endelig ikke for tør, da chiafrøene suger en del væske.

fullsizerender-kopi

Lad formen med dejen stå tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. 4 timer på køkkenbordet og drys toppen med havregryn inden det kommer i ovnen. Bages i ca. 90 minutter på 175 grader.

Vend det færdige rugbrød ud på en rist og lad det køle af i mindst et par timer før du skærer i det. Jeg opbevarer det på køl og det holder sig fint og friskt i mindst en uge.

Enjoy ❤️


I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

   

8 Mega lækre kommentarer

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Uge-rapporten #9 Om blandt andet hjemmerøveri, briller og Kefir.