Opskrift på nem og let sommer-dessert – Limefromage i mandelforme. Pssst… Jeg har snydt lidt :-)
Kender I det, når man bare har brug for en dessert, der kan imponere, uden at det har taget 10 år, utallige vredesudbrud og en ingrediensliste på en million sider?
Det kender jeg 🙂
I mandags havde vi inviteret hele familien til fødselsdag, og jeg ville gerne lave en lille lækker kage frem for den traditionelle og tunge lagkage, som godt nok altid er et hit, men også bare er lidt klodset. I år havde jeg lyst til at servere noget let, delikat og sommerfriskt, og det blev helt som jeg havde håbet på. 🙂
Måske er det de her frækkerter, I skal lave næste gang i skal holde fødselsdag, barnedåb, konfirmation, studentergilde eller bare forkæle jeres slæng en lun sommeraften?
-OPSKRIFT PÅ MANDELBUNDE MED LIMEFROMAGE-
Til bundene skal du bruge:
-Færdiglavede mandelforme fra Karen Volf. Ja jeg skrev jo i overskriften, at jeg havde snydt lidt. De er så fine og smager mega lækkert, og så kan man spare sig selv for en masse tid. Optur 🙂
LIME-FROMAGE ❤️
(Til 24 mandelforme, eller til ca. 8 glas, hvis du ikke vil hælde det i mandelformene)
Denne opskrift kræver en del skåle, men det er ikke svært. Jeg lover det 🙂
Du skal bruge:
– 2 store æg
– 1 dl. rørsukker
– 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra en halv vaniljestang
– Saften fra 3-4 lime
– Fintrevet skal fra fra 3 lime (husk at gemme noget til pynt)
– 5 dl. piskefløde
– 5 blade husblas (Og inden du freaker over ordet husblas, så lover jeg dig, at det hele nok skal gå 🙂
Sådan gør du:
– Sæt husblassen i blød i koldt vand.
– Del æggene i to skåle.
– Pisk æggeblommerne luftigt med sukker og vanilje og vend revet limeskal i æggesnapsen.
– Pisk æggehviderne stive.
– Pisk fløden til skum, og ta’ en god klat fra til topping.
(Du har nu tre skåle med henholdsvis æggesnaps, pisket æggehvide og flødeskum ok?)
– Hæld den bløde husblas i en gryde og varm den helt forsigtigt op. Den skal kun lige smelte, før du tager gryden af blusset. Du kan også varme husblassen over vandbad, hvis du er mere tryg ved det. Det vigtigste er, at husblassen ikke bliver for varm.
– Hæld nu helt forsigtigt limesaften ned i gryden med husblassen, mens du rører i den. Blandingen skulle nu gerne være i stuetemperatur, og nu er husblassen slet ikke så farlig, det lover jeg 🙂
– Bland forsigtigt indholdet fra gryden ned i æggesnapsen mens du rører godt rundt.
– Vend tilsidst de piskede æggehvider og flødeskummet i æggesnapsen, så det bliver en tyk cremet masse.
– Hæld massen op i mandelformene eller på glas og stil dem på køl i en time.
– Pynt med flødeskum, revet limeskal, blomster eller hvad du lige føler for. 🙂
BUM. Velbekomme ❤️
Ciao ❤️
Psssssst… Hvis du er til is, så SKAL du altså lave denne rabarber-is med mandler og hvid chokolade. Ok?
HUSK AT…
-jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling 🙂
-I kan følge mig på facebook, bloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️
Det lyder SÅ lækkert! Jeg har selv fødselsdag i december, så der bliver det nok ikke aktuelt, men jeg skal helt sikkert prøve at lave dem i løbet af sommeren…til et glas vin på altanen, måske 😉