Opskrift på rabarber-is med hvid chokolade ❤️ Nem og lækker!

5 spørgsmål til en expat hausfrau…

arrig nana

Som expat hausfrau, får man ofte stillet de samme spørgsmål, og man kan godt gå hen og få pænt lange patter af dem. 🙂

Jeg har selv stillet nogle af de samme spørgsmål, inden jeg selv flyttede til udlandet, og jeg kan jo på en måde godt forstå, hvorfor folk spørger 🙂 Livet i udlandet, i mit tilfælde Abu Dhabi, er så langt fra livet i DK, og det kan være svært for folk i DK at forstå.

Det er jo ikke ondt ment, når folk spørger, og jeg har forsøgt at svare på spørgsmålene på bedste vis, og forsøgt at holde den sobre tone. Og så har jeg skrevet et snappy comeback, som jeg aldrig har sagt højt, men tænkt i mit hoved, når folk igen og igen stillede de samme spørgsmål. Agrrrrr…

Nu er vi jo hjemme i DK igen, men jeg får stadig spørgsmålene, blot i datid 🙂

Here goes:

1. Burde du ikke finde dig et job?

Jo, det kunne man måske nok mene jeg burde. Altså med danske øjne. Men nu er vi jo ikke i Danmark, og det er en oplagt mulighed for at træde ud af hamster-hjulet og for én gang skyld ha’ et større overskud til hinanden. Det burde alle børnefamilier prøve, selvom der sjældent er hverken økonomi og accept til det i Danmark. Desværre. Så faktisk nej, jeg synes for en gang skyld ikke, at jeg burde finde mig et job.

(Burde du ikke holde din kæft?)

2. Kan du VIRKELIG godt få tiden til at gå som hjemmegående?

Ja, jeg kan rigtig godt få tiden til at gå. Det er faktisk overraskende nemt.  Jeg bruger blandt andet tiden på at komme i mit livs form, opleve kulturen i det land jeg bor i, lære nye spændende mennesker at kende, lave lækker mad og være sammen med mine børn.

(Nej, jeg kan slet ikke få tiden til at gå, og har derfor meldt mig til et kursus der hedder “Håndtering af dumme spørgsmål”  Come on! Tror du bare jeg sidder derhjemme og kradser i tapetet og bare venter på at min mand kommer hjem fra arbejde?)

3. Keder du dig ikke, med alt den tid du har til dig selv?

Jo, måske hvis jeg kun havde mit eget selskab at fornøje mig med, men nu er det jo heldigvis sådan, at der bor rigtig mange søde mennesker i dette land, som jeg laver sjove og interessante ting med. Jeg keder mig faktisk aldrig.

(Tænk at du overhovedet spørger! Er det måske nogensinde kedeligt at have tid til sig selv? Tsk… )

4. Hvorfor har I en maid, når du alligevel er hjemmegående?

Ja, det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål. Det var heller ikke en nem beslutning, men det er en luksus vi tillader os, og en form for luksus, som vi nok aldrig får igen. Når man er i udlandet er man jo pludselig væk fra sin nærmeste familie, som i vores tilfælde var søde til at passe vores unger, hvis vi skulle ud og lege kærester. Vi har fundet en sød pige, som kan være fortrolig med vores børn, og som de kan føle sig trygge ved når vi skal ud til f. eks. arrangementer med min mands arbejde. At hun også ordner vasketøj, rydder op og gør rent, er selvfølgelig et kæmpe plus. Jeg er desuden glad for at jeg kan bruge min tid i udlandet på alt muligt andet end at gøre rent og vaske tøj. Giver det menig?

(Det er fordi min mand og jeg knepper som kaniner, og ikke selv orker at skifte lagnerne. Desuden har jeg jo virkelig travlt med at få ordnet negle, at jeg slet ikke har tid til huslige pligter. Lalalalalalala… shut the fuck up!)

5. Hvor mange penge tjener din mand?

Det vil jeg faktisk helst ikke svare på, beklager.

(Lige nok til at du nemt kunne få rigtig ondt i røven, hvis vi proppede dem op i din numse. Skal vi prøve det?)

 

Alle expats ude i verden. Hånden op (læs: smid en kommetar) hvis I kender det 🙂 Og del gerne med andre expats som måske også vil kunne nikke genkendende til spørgsmålene.

 

Møs fra en ex-expat hausfrau med lidt lange patter og tak fordi du læste med. TAK ❤️

 

Og hey, fik du i øvrigt læst nogle ret vigtige facts om mig mig mig? Eller hvad jeg savnede allermest, da jeg boede i Abu Dhabi?  Nå ik. Jamen så er det jo heldigt, at jeg lige har linket til de to indlæg  🙂

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

34 Mega lækre kommentarer

 • Jeg er expat i DK – nærmest.
  Kan relaterer til næsten alle spørgsmål, om jeg ikke skal til at have et job, hvordan vi kan tillade os at have rengøring når nu jeg går hjemme osv.
  Dog synes jeg du er lidt snerpet (der kan du altså godt løsne lidt op, ligesom de lange patter) at du ikke vil oplyse din mands løn, det er jo bare et tal 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Fridayme 🙂 Hahahaha, ja det er bare et tal… Som folk godt kan få temmelig ondt i røven over (taler af erfaring). Tallet er blevet noget mindre efter vi er kommet hjem, men vi fortsætter med at holde det lidt tæt til kroppen. Mine patter er fortsat lange, pis. Hvordan er expatlivet i Danmark? 🙂 Jeg kunne forestille mig at der kom ret mange trælse spørgsmål. Hvor i landet bor du? Kh. ex-expatten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det er Jo spot on☝Jeg har også feet noble af de spørgsmål mange gange, og jeg har I hvert fald fået så lange expatter, at gemalen har tilbudt at få dem fikset (Han er yderst tilfreds med de nuværemde, men jeg har selv klaget lidt😯). Jeg takkede dog nej, med kravet om der kunne købes lidt bling til mig, I samme priskategori😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hahahahaha, hvor er han gavmild 🙂 Bling bling er ALTID en god ide! Hvordan er priserne i Korea?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Det er billigere end DK, arbejdslønnen er ret billing herude. Men han vil vente til vi er hjemme, da han vil være sikker på ægtheden i metallet og bling bling’et. Jeg fik lavet min vielsesring herude, og sammenlignet med prisen derhjemme sparede vi nok 30%.
   PS vi er kommet I tvivl igen mht folkeskole og international skole derhjemme, f… Det er svært og beslutte sig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lene. Det var også en svær beslutning for os, men vi er virkelig glade for folkeskolen og især fritidshjemmet. Men I har jo været væk længe, og måske er jeres behov helt anderledes. For os var det bare altafgørende, at han havde sine klassekamerater tæt på, da det var noget vi savnede helt vildt i Abu Dhabi. Har I mulighed for at besøge de forskellige skoler inden I beslutter jer? Og har I et tilhørsforhold til nogle af skolerne på jeres liste?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Vi har ikke rigtig et tilhørsforhold til nogen af dem. I folkeskolen vil det være børn fra mødregruppen, men dem kan F Jo ikke huske. Den Internationale skole ligger også tæt på os, og der er andre lokale børn. Vi regnede på det, og forskellen mellem SFO/børnehavetakst/privat engelsk undervisning og international skole var ikke så stor, så hvis vi kan fa plads, bliver det nok valget…. I denne uge😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lene. Det lyder som om, I har truffet en god beslutning 🙂 Det er jo alletiders hvis den internationale skole ligger tæt på jer og der er børn fra jeres nærområde. Hvor bliver det spændende. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Landte lige lidt tilfældigt på din blog, men fedt og sjovt indlæg. Især fordi jeg i givende stund sidder og skriver et BA projekt om female expats 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Leah. Ej hvor sjovt 🙂 Du må endelige skrive, hvis jeg kan være behjælpelig med noget, eller kan sætte dig i kontakt med nogle expats. God aften 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dét indlæg er fandme genialt og hvor har du ret! Jeg er ikke selv expat-wife, men boede sidste år i Singapore og her mødte jeg en del expats. Du besvarer alle spørgsmål til UG altså! 🙂

  http://cillesunivers.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Cecilie. YAY, 1000 tak 🙂 Hvad lavede du i Singapore? Der ville jeg fandme gerne bo på et tidspunkt! God aften og tak for din skønne kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det dèr! Det er spot on. Tak. Det er genialt👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Tak Rikke. Det er jeg glad for at høre 🙂 Er du selv expat?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk morsomt indlæg med megen sandhed, dog to kommentarer: jeg har ondt af dine (ex)patter og 2) som tidligere spørger, expat og nu repat må vi jo nok lige huske at man jo ikke ved de her ting hvis man ikke har prøvet det. Nogle spørger sikkert for at provokere men måske nogle spørger for at vide mere?..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ditte. Lige præcis 🙂 Jeg har faktisk aldrig følt, at folk har spurgt for at provokere, så de lange expatter skyldes mest, at jeg har fået spørgsmålene en million gange 🙂 Hvor har du boet henne i verden? Og er dine patter ved at være ok igen? Fnis

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Hvor er det rart at høre andre får de samme dumme spørgsmål som mig selv og de står nærmest og vender det hvid ud af øjnene og synes jeg må da være lettere retarderet over vores beslutning om at prøve lykken udenfor DK’s grænser. Jeg nyder virkelig min expat tilværelse på 9. år nu i Hong kong.
  Der er altid en pris at betale som f.eks at være langt væk fra familien derhjemme i dk under sygdom, fødselsdags og andre festlig lejligheder hvor resten mødes og vi ik kan være med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Irene. Wow… 9 år, sejt 🙂 Kan godt forstå du nyder din expat tilværelse. Jeg tror aldrig rigtig jeg har mødt nogle der ikke har været glade for det. Jeg vil vildt gerne ud i verden igen hvis chancen byder sig. Det er en kæmpe omvæltning på den gode måde 🙂 Tak for din kommentar og rigtig dejlig lørdag i Hong Kong 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas

  Så skulle du prøve at være hausman… Der er en del flere løftede øjebryn.. og mange mærkelige spørgsmål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Jonas. Åh gud, det tør jeg slet ikke tænke på. Så kan man ikke snakke om at få lange patter, men meget lange nosser 🙂 🙂 Hvor henne i verden bor I?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hahaha hvor er dine parentes svar de helt rigtige! Har igennem næsten 30 år i udlandet fået så mange dumme spørgsmål og er på nippet til at netop give dem de svar!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lise 🙂 Hahahaha… Efter 30 år, vil jeg sige at du har optjent retten til at sige lige præcis det du vil 🙂 Hvor I verden bor du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan sagtens forstå, at du bliver så irriteret! Ofte skal folk bare finde noget provokerende at spørge om, bare fordi de inderst inde gerne selv ville have den livsstil.
  Jeg synes, det er flot og godt klaret, at du ikke finder et job bare fordi danskerne derhjemme synes, du burde få et.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Marie. Jeg føler ikke at folk har spurgt for at provokere, men af ren uvidenhed for hvordan expatlivet er. Det er bare en helt helt anden verden, og det er så svært at forstå når man ikke har prøvet at leve som expat. Så på en måde kan jeg godt forstå at folk spørger. Bare lidt træls, når man bliver spurgt en million gange om det samme 🙂 Så får man sgu lyst til at sige grimme ting 🙂 Tak for din kommentar og rigtig dejlig lørdag aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susie

  Åh hvor er det befriende at du siger præcis det jeg tænker (især i parentes :-)).
  Må bare konstatere folk simpelthen er så misundelige, at de bliver nødt til at skyde det søde ex-pat liv lidt ned…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Susie. Ja, men kan faktisk godt forstå at folk er misundelige. Det er virkelig en fed og meget misundeligsværdig tilværelse, som jeg ville ønske at ALLE fik mulighed for at afprøve. Hvor I verden bor du? Tak for din kommentar og nyd dit søde expat liv rigtig meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Fedt indlæg! Jeg har 5 udeposter som trailing wife. Folk har så travlt – at de ville DØ af kedsomhed, hvis det var dem (de har aldrig prøvet at have god tid), at vore ansatte i huset ikke får danske vilkår (nej, men de får bedre vilkår end andre lokale), at det må være sååå svært at undvære familie og venner (familie ja, men man finder jo lynhurtigt nye venner) eller at det jo bliver umuligt at finde et godt job med så mange huller i CV’et ( nej, det kan godt lade sig gøre). Rønnebærrene, siger jeg bare….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hahahahahahaha, lige præcis Marianne 🙂 Tak for din kommentar 🙂 Hvor har du boet henne i verden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spot on!!! Hilsen en expat-frue i Singapore ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   TAK Camilla 🙂 Er du også ved at have lange trætte patter? Tak for din kommentar, og hvor er det dejligt at følge med i dit liv i Singa 🙂 Møs

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Spot on! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   YAY 🙂 Er du selv expat eller har været det? Tak Helle og god lørdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahah folk har så pissetravlt med andre 😀 Fuck hvor jeg elsker at du er så ligefrem! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Opskrift på rabarber-is med hvid chokolade ❤️ Nem og lækker!