Opskrift på lækker og sund grød med æg

Ovenpå gårsdagens fuckfinger, tænker jeg at vi skal over i en helt anden boldgade 🙂 Det skal nemlig handle om GRØD. Yay ❤️
Når det kommer til grød, er det jo i den grad noget der kan dele vandene. Der er sgu mange der hader denne her klæbrige masse, men jeg er altså en sucker for næsten alt slags grød, og har nok i virkeligheden altid været det. Ja, man kan vel med rette kalde mig et grødhoved 🙂
Dem der følger mig på snappen (Nanavoxtrup) kan se at jeg tit spiser grød, og mange har spurgt, hvad fanden der er i den klat jeg indtager næsten hver morgen. 🙂 Min mand synes det ligner opkast. Det kan jeg som sådan ikke være uenig med ham i, men det ændre sgu ikke på, at jeg elsker den. Af flere grunde.
-Den mætter i lang tid
-Den er sund og fyldt med gode ingredienser
-Den kan varieres og tilrettes efter smag og behag.
-Den er hurtig at lave
-Den smager godt. Minor detail 🙂
SÅ ALTSÅ, win win win win win og jeg vil derfor mægtig gerne dele denne opskrift med jer. Men kun fordi I er søde og verdens bedste læsere 🙂
Here goes:
Til 1 person
GRØDEN:
–2 spsk. chiafrø (åh nej, nu ikke de der fucking super hypede chiafrø igen? JO! Chiafrø er nemlig nogle små lækre super sexede frø, som gør alverdens godt for dig. De indeholder Protein, kalk, omega 3, antioxidanter, kostfibre og jeg skal komme efter dig. Jeg er fan)
–1 spsk. hørfrø (Pisse godt for fordøjelsen, hurra for en god lort)
–1 spsk. havregryn (kan udelades hvis du er MEGA kulhydrat-forskrækket, men grøden bliver altså bedre hvis du under dig selv en bette skefuld)
–1 dl. kokosmælk (Jeg vælger altid de cremede af slagsen og er ret vild med den der hedder “COOP 365 økologi”, som har en god cremet konsistens, men der findes jo alverdens lækre dåser 🙂 Prøv dig frem, men personligt synes jeg sgu, de billige dåser tit er lidt tarvelige 🙂 Når man finder den rigtige dåse, er den sgu lige til at guffe… Ok, nok dåsesnak, inden det bliver alt for lummert…)
–1 dl. vand
–1 æg
–1 tsk. kokosolie (godt for alt. Don’t get me started…)
–1 knivspids salt
–1 knivspids vanillepulver (ikke vanillesukker, gud forbyde det 🙂 )
Smid alle ingredienserne i en gryde og varm langsomt op mens du rører rundt indtil grøden er tyk.
TOPPING
Ja, her bliver det sjovt, for her er mulighederne mange. Lad mig dele et par af mine favoritter med jer her.
Den med bær og kokos:
-En god klat græsk yoghurt
-En håndfuld friske hindbær eller jordbær eller andre bær 🙂
-Hakkede mandler
-Kokoschip
Den med kanel og æble:
-En god klat græsk yoghurt
-Et halvt æble i tern
-1 tsk. stødt kanel (ikke kanelsukker, gud forbyde det)
-Hakkede ristede nødder
Den med rabarberkompot (min klare favorit uden tvivl)
-En god klat græsk yoghurt
-Et par skefulde rabarberkompot
-Hakkede mandler
Velbekomme og lad mig vide hvad I synes, når I har lavet den her i weekenden 🙂
Møs fra grødhovedet og tak fordi du læste med. TAK ❤️
Og hey, fik du i øvrigt afprøvet denne her overlækre rabarber-is 🙂 Nå ik? Jamen så er det jo heldigt, at jeg lige har linket til opskriften her, og det i øvrigt er en lang weekend, så du både kan nå at lave grød OG is 🙂 Hep hep.
I kan følge mig på facebook, bloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi?
Tak for svar;-) nu har jeg fået lavet grøden og jeg er tosset med den, den er virkelig lækker 🙂