Opskrift: Rosenkålssalat med pærer, valnødder og feta

Du kan sove, når du bliver gammel. Vås!

gammel-dame-gif

Da jeg var omkring 14 år, og mine teenage-hormoner stod i fuld flor, havde jeg en snak med min bedstemor, som på det tidspunkt må have været i midten af 60’erne og dermed virkelig gammel i mine øjne. Jeg var totalt uforstående overfor, hvorfor hun stod op så fandens tidligt alle ugens 7 dage, når hun nu endelig havde mulighed for at sove længe. Ja, jeg var næsten sur på hende over at hun ikke udnyttede muligheden. Hvad fanden skulle hun nå, siden hun stod op kl. 6.30 hver dag?

Som teenager var jeg som de fleste andre teenagere træt med stort T, og jeg syntes det var overordentligt træls, at der overhovedet var noget der hed et vækkeur. Min bedstemor sagde, at hun simpelthen ikke var stand til at sove længe mere, og at udtrykket “du kan sove når du bliver gammel” var det rene vås. Og jeg kan huske, at jeg tænkte, at jeg aldrig troede jeg ville miste evnen til at sove længe. Ikke med mit yderst velfungerende soveshjerte. Og jeg kan huske, at jeg tænkte, at hvis det nogensinde skulle ske, ville jeg officielt være blevet gammel.

Og nu er jeg 37 år, og jeg har faktisk forholdsvis ofte mulighed for at sove længe. Mine børn er nemlig så store, at de sagtens selv kan stå op i weekenderne. Faktisk elsker de, at de har lidt tid alene i sofaen med dyner og iPads, så det er skønt.

Altså hvis bare… jeg for helvede kunne sove længe. Hvad fuck sker der for, at jeg ofte vågner inden mine unger? Det er jo SÅ pisse uretfærdigt. Og det er hermed officielt. Jeg er gammel.

Jeg har været træt i så mange år, og nu når jeg endelig kan sove længe, har jeg mistet evnen til det. Det er fandme snyd. Og pludselig husker jeg samtalen med min bedstemor for over 20 år siden. Hun havde fandme ret.

Må jeg høre jer… Hvor gamle er I, og kan I sove længe?

Pssst… Hvis du har små børn, vil du måske synes om DETTE indlæg 🙂

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

15 Mega lækre kommentarer

 • Christina

  Jeg vågner kl. 8 hver fucking eneste weekend-dag! Jeg er 27 og har lyst til at græde hver dag når jeg skal slæbe mig selv op af sengen kl. 6.55 – jeg forstår det ikke. I hverdagene går jeg meget før i seng. Det er lige til at blive trist over 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har aldrig sovet længe 😀 heller ikke som teenager.. de gange hvor jeg har festet som teenager, har jeg også vågnet i 7-tiden, men trods alt kunnet sove videre til 10.. men det er også absolut maks 😀 Og hvis jeg først er vågnet, er jeg sjældent ret god til at sove videre. Så skal det have været en ualmindelig dårlig nat (har en datter på 2), eller være fordi jeg er sløj 😉 Kl 7-8 er LÆNGE 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Camilla. Shit, det er tarveligt. Måske har du bare ikke brug for så meget søvn, heldige asen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Jeg er 40 år, men mit sovehjerte må være på alder med en teenager, for jeg kan uden problemer sove til langt op ad formiddagen 😳😴😆. Jeg elsker det, men det føles næsten lidt pinligt og dovent at fortælle om det, når alle andre ordentlige voksne vågner af sig selv ved daggry og derfor har fået en masse ud af dagen, når jeg først er ved at få øjne 😬.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Anne-Mette. Hahahahahaha… Du er heldig. Nyd det. Har du i øvrigt børn?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er 40 😱 2 børn 7 og 9. Jeg kan sove til 8.30 ca. Kan godt sove længere, men kvaliteten af søvnen er så dårlig at det ikke kan svare sig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Line. Jamen så er det jo bare super :-):-) Men altså, kan det ikke altid svare sig at sove?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 36 og har officielt været gammel de sidste + 10 år
  Er klokken 7 har jeg sovet ualmindeligt længe. Jeg vågner nemlig helt af mig selv kl. 5 HVER dag WT a F ???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Maria. Whaaaaat the fuuuuuuuck? Det er jo vanvittigt pigebarn. Det er jo midt om natten. Vågner du også kl. 5 her om vinteren? Jeg er målløs.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Er 38 og har ikke kunnet sove længe de sidste 12 år. Har kun haft børn de sidste 8 af dem, så jeg ødelagde det før jeg fik børn… 😣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Er næsten lige blevet 30 og har de sidste 8 år Maks sovet til kl 8… Vågner oftest omkring kl 7 og er frisk……. Min mand er 35 og han kan snildt sove til kl 12…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Sanne. Det kan min mand også, og det er simpelthen pisse unfair. Det er da altid noget du er frisk når du vågner kl. 7. Jeg er stadig træt, men kan bare ikke falde i søvn igen. Pis altså.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Er lige ved at være 60 – og har været gammel de sidste 10 år. Har tidligere haft et rigtig godt sovehjerte – dengang kunne jeg slet ikke sætte mig ind i, at man ikke bare sov, når man ramte puden. Det var tider 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Hanne. Åh ja, det var tider. Men hey, dit sovehjerte var velfungerende til du var 50? Sejt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Opskrift: Rosenkålssalat med pærer, valnødder og feta