Moster

Genbrugs-fortællinger

img_4719

Manden testede lige, at hjulene sad ordenligt fast, og kvinden nussede blidt madrassen med den ene hånd, mens den anden hånd hvilede på hendes enorme mave. Der var dengang vi solgte vores barnevogn, og en højgravid kvinde og hendes mand hentede den i vores lejlighed på Østerbro. De havde ringet 5 min. efter vi havde sat annoncen på dba.dk. Det var lige sådan en barnevogn de ønskede sig til deres første barn, og de havde ikke råd til at købe den fra ny. 3 år tidligere havde vi selv stået i en lejlighed på Frederiksberg. Mig med en stor mave og min mand, der lige testede hjulene. Og nu skulle den videre til en ny familie. Med lidt flere kilometer i hjulene, fyldt med endnu mere kærlighed og selvfølgelig til endnu billigere penge. Og hvem ved, måske ligger der nu en ny lille baby i den?

Når jeg kigger rundt i vores sommerhus, hvor jeg sidder lige nu, kan jeg se så mange ting, der har boet i et andet hjem før dette. Faktisk er der meget få ting og møbler, der er købt fra nye. I køkkenskabene er der gamle tallerkner, glas, bestik, fade, potter og pander. Alt sammen brugte sager købt på loppemarkeder eller dba.

Jeg sidder ved et gammelt teaktræs spisebord, som jeg har malet gråt. Jeg kan huske at jeg fandt det på den blå avis og sendte Lasse afsted efter det, mens jeg puttede lille Arthur i en gammel klapvogn. Også købt på den blå avis.

Stolen jeg sidder på, er en ud af 6 stole, vi købte på et bibliotek, der skulle ha’ skiftet møblerne ud. Tænk lige over hvor mange der har siddet i de stole. Måske har der siddet en betydningsfuld mand eller kvinde i en af dem. En forfatter, der researchede til en ny verdenskendt bog. Måske er det ham eller hende, der har plantet en af de mange tyggegummiklatter, vi fandt under sæderne?

Køkkenrulleholderen af marmor der står ved siden af mig, har jeg købt på en af vores lokale loppemarkeder ved sommerhuset. Den dame jeg købte den af, har helt sikkert ikke forstået hvorfor jeg ville give 20 kr. for den, i hendes øjne, grimme sag. Det kunne jeg tydeligt se på hende. Den havde stået i hendes forældre hjem i mange år. Hvad har den mon været vidne til? Utallige samtaler der har fundet sted, ved et spisebord, hvor den måske har stået?

For to dage siden fandt vi ud af at Hermans fodboldstøvler var alt for små og vi søgte derfor efter nogle større på den blå avis. Man ved jo aldrig om man lige kunne være heldig at finde et par i hans størrelse. Og det var vi. Et par næsten nye fodboldstøvler var blevet sat til salg i Hornbæk. 75,- kr. kostede de, og min mand skrev straks til sælgeren, som viste sig at eje den lokale isenkræmmer-biks i byen. Han ville tage fodboldstøvlerne med i butikken dagen efter, så vi kunne bare komme. Vi gjorde en tur ud af det og kørte til Hornbæk og hentede støvlerne hos isenkræmmeren, som viste os billeder af sin søn, (den tidligere ejer af fodboldstøvlerne) som stod sammen med Kasper Schmeichel. Og mine drenge stod bare med åben mund og lappede historien om hvordan Kasper Schmeichel havde været i netop denne isenkræmmer. Herman er nu overbevist om at hans “nye” fodboldstøvler har været Kasper Schmeichels, og jeg lader ham bare blive i troen. Der er mål i de støvler, sagde isenkræmmeren lige inden vi forlod hans fine butik, og tog ned på havnen for at købe is for alle de penge vi havde sparet ved at købe brugte støvler. Og jeg tror han har ret. Der må være mål i de støvler.

Og nu sidder jeg her, i mit sommerhus, og bliver glad over, at der findes så mange søde mennesker, der sælger ting, som de ikke selv kan bruge, men kan gøre andre lykkelige. Hvor er det smart. Hvor skaber det mange samtaler og historier, som man ellers ville ha’ været foruden.

Jeg elsker at forestille mig hvilket hjem mine ting har boet i. Elsker at fantasere om hvad de har været vidne til. Hvilket barn der nu ligger i vores gamle barnevogn. Hvor glad min drengs nye fodboldstøvlers gamle ejer var, da han scorede det første mål. Hvem der har pruttet i vores stole og spist af vores tallerkner.

Ting kan jo desværre ikke tale, men hvis de kunne, ville vores hjem være et øredøvende højlydt sted fyldt med fantastiske fortællinger og røverhistorier.  😉

Ciao ❤️

Ps: Jeg elsker altså også nye ting. Og tøj. Og sko 🙂 Men jeg kan bare allerbedst li’ brugte sager. ✌🏻️


HUSK AT…

-jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling 🙂

-I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

10 Mega lækre kommentarer

 • Ninna

  Vi har også spisebord fra mit barndoms hjem. Med mærker efter mine søskende og mig. Gafler der er stukket i fyretræet og et enkelt bidemærke! Det er hyggeligt med de historier og ungerne elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ninna. Ih hvor hyggeligt. Der må være så mange fine fortællinger i det bord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hvor skriver du dejligt ❤️
  Vi har også fået vores skønne sofa og vores sofabord er mine forældres gamle fra den gang jeg var barn, så de mærker og tusch streger der er på nogle steder er nok mig eller min bror 😂 Vi har dog skåret lidt af benene, da man dengang havde højere sofaer end nu 😊
  Må dog indrømme at jeg er shopaholic når det kommer til kjoler – her køber jeg dem dog mest nye 🙊🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Emilie. Af hjertet tak for din søde kommentar <3 Hvor er det fint med det sofabord 🙂 Jeg elsker også at købe nyt, især på udsalg. Jeg har blandt andet lige shoppet en del fra Ellos. Fik både nye sneaks, nederdel, 3 T-shirts og 2 sweatshirts for under 1000 kr. Og det er altså lækre sager. 🙂 https://voxtrup.dk/udsalgs-favoritter-fra-ellos/ 🙂 Det handler vel om balance ikke? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Virkelig dejligt og velskrevet indlæg. Jeg får så meget lyst til at smutte på loppemarked…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Camilla. 1000 tak for din søde kommentar, og afsted med dig! Der er altid mange loppemarkeder på en søndag 🙂 Find evt. et loppemarked b´nær dig, ved at søge på markedskalenderen. http://markedskalenderen.dk God jagt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sikke et fint indlæg.
  Jeg elsker også brugte ting selvom vores hjem overhovedet ikke afspejler det pt. Det kommer måske nok engang. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Michelle. Tak 🙂 Der er jo en der skal være den første til at købe tingene. Selv mine gamle sager, har været nye på et tidspunkt. Så tænk på det. Måske ender dine nye ting i andre hjem på et tidspunkt. Du har bare startet deres måske lange rejse <3 Tak for din kommentar og rigtig dejlig søndag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Jeg er enig med dig, elsker også gamle og brugte ting, møbler mv.
  Alt det med en historie bag sig 🙂
  God resten weekend ønskes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tina. Ja, brugte sager kan ligesom bare noget specielt. Tak for din kommentar og rigtig dejlig søndag til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Moster