Det der helt specielle rum - Børnefilmskolen

Jeg sætter en kæp i hamsterhjulet!

hamsterhjul

Vi er en helt almindelig familie bestående af en fuldtidsarbejdende far, en fuldtidsarbejdende mor, en børnehavedreng på 5 år og en skoledreng på 8 år.

Vi kæmper for, at få alle ender til at mødes og gerne med et smil på læben. Vi sætter pris på at have et rent, ryddeligt og velduftende hjem. Vi vil gerne have sund hjemmelavet mad hver dag. Vi vil gerne kunne tilbyde vores drenge, at de hver især kan have en kammerat med hjem et par gange om måneden. Vi vil gerne selv bage kagen når det er vores tur til at have kage med i skole, børnehave og job. Vi vil også gerne kunne se vores venner ret ofte og derudover have et sundt sexliv. Alt dette giver os nemlig energi.

MEN…

Vi drøner rundt for at nå det hele, og mens vi tonser rundt i vores hamsterhjul, bliver drengene større og større, og før vi ved af det,  giver de os en stor fuckfinger og flytter hjemmefra. Det er jo sådan det går.

Vi har kun vores børn i vores hule hånd i så kort tid. Og den tid er så fandens kostbar.

For to år siden flyttede vi til udlandet og brød ud af hamsterhjulet. Den fuldtidsarbejdende far havde fået tilbudt et job i Abu Dhabi og den fuldtidsarbejdende mor, sagde sit job op, og blev hausfrau på fuld tid. Børnehavedrengen skiftede til en Abu Dhabi-børnehave, og skoledrengen begyndte på en international skole.

Pludselig gik det op for os, at det liv vi havde levet i Dk havde været enormt stressende for os alle, og at vi havde glemt os selv og hinanden i forsøget på at have det perfekte liv i overhalingsbanen.

Vi flyttede til Danmark igen for 10 mdr. siden hjemme, og vi er for længst tilbage i hamsterhjulet. Mor og far med fuldtidsarbejde og børnene i børnehave og skole på fuld tid. De voksne arbejder og børnene er i institution fra kl. lort til kl. lort. Det er jo sådan man gør i Danmark.

Eller gør man?

FANDME NEJ!

Jeg vil ikke mere. Vores familie kan ikke holde til det. JEG kan ikke holde til det!

Derfor taget en lidt drastisk beslutning. Gennemtænkt, men stadig lidt drastisk.

JEG HAR SAGT MIT JOB OP!

Bum.

Hvis jeg ikke selv havde trukket stikket, er jeg bange for, at jeg inden længe var gået ned med stress. Symptomerne var allerede begyndt at vise deres fæle ansigt.

Jeg ved ikke hvad jeg skal, når jeg på tirsdag siger farvel og tak til min arbejdsplads, men det føles rart. Det føles rigtigt. Jeg skal nok finde et andet job på et tidspunkt, for jeg elsker jo faktisk at arbejde, men først skal jeg lige trække vejret og nyde min børn og min mand og vores liv meget mere.

Jeg råber PIK og hopper ind i et nyt kapitel af mit liv.

Håber I har lyst til at følge med. Det betyder MEGET for mig.❤️

Ciao amigos 💋

Ps: Det er min far der har tegnet tegningen, er den ikke bare fin? Elsker hans streg. 🙂


I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi?

 

 

 

 

42 Mega lækre kommentarer

 • Camilla F

  Hvor er du bare cool! Og hvor er det fedt at så mange støtter dig i dit valg!
  Jeg står selv i samme dilemma, med at jeg (vi) bare ikke synes livet fungerer, når vi begge arbejder fuldtid+. Jeg blev imidlertid opsagther pr 1. januar, da min afdeling er ved at lukke. Og jeg føler at der er så meget pres på fra alle (mange) i mit netværk, der mener at jeg bare skal ud og arbejde igen ligesom alle andre. Vi står dog i en situation, hvor vi rent økonomisk ikke behøver min indtægt.
  Jeg ønsker derfor ikke at tage et fuldtids arbejde, men istedet lave andre projekter og være sammen med mine børn ( 8 åg 5 år). Mine projekter ender muligvis ikke med at give nogen penge, men ærligt så er det pgså sindsygt svært at finde et job i min branche pt.
  Alle fortæller mig bare enormt meget om hvor svært det bliver at få et job jo ældre jeg bliver… men mine børns barndom bliver også svær at få tilbage… Det er bare så svært at tage den “endelige” beslutning og f.eks. sige nej tak til det job som jeg vist fik tilbudt i sidste uge. Det var slet ikke drømmejobbet og på fuld tid.
  Pt går jeg mest og nyder at være arbejdsfri, kreativ og med masser af overskud til børn, veninder og ikke mindst min mand. Jeg husker ikke hvirnår jeg sidst har følt så meget overskud. Og det er virkelig meget værd❤.
  Tillykke med din beslutning! Jeg glæder mig meget til at høre hvad du vil bruge al din nye tid til😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du sej!

  Bum! Intet mindre!
  Det kræver fande’mer mod, det der!

  Nogengange misunder jeg mine veninder, deres 2 biler, deres hus, campingvogn og ferierne sydpå.

  Det har vi ikke råd til.
  Vi har dårligt råd til at tage ti Lalandia!

  Men jeg misunder dem ikke deres slid og slæb og deres tid på, at få hverdagen tomat hænge sammen. Jeg misunder dem ikke de gange om ugen, hvor de halvfærdige hænger ned hovedet på bænken til lørdagens karate undervisning for den mindste, eller onsdagen svømmetræning for den ældste. Nej det misunder jeg ikke!

  Herhjemme tog vi en beslutning om, at jeg de næste 2 år, læser HF. Fande’mer så!
  SU og hele svineriet, med lån og det hele.

  Det er en prioritering som er en slag “indvestering” (er det stavet korrekt?) i vores familie, nu hvor børnene stadig er forholdsvis små (knapt 3 og 7 1/2) Jeg skal studerer hjemmefra og kan 100% planlægge min egen tid – jaaaa, vi kommer jo nok ikke ud og rejse i år. Men herreste Gud, server vel de færreste som ikke har overlevet den suppedas ;0)

  Du er sej – held og lykke med hele balladen (jeg giver kaffe, hvis du kommer forbi) 😊

  Kram
  Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej søde Be10na 🙂 Jeg tror det er den helt rigtige beslutning for dig og din familie. Tillykke med den. Jeg overvejer også at begynde at studere igen. Skal bare lige finde ud af hvad jeg skal studere 🙂 Jeg vil vildt gerne komme til en kop te (drikker ikke kaffe :-)) Hurra for dig! Knus Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina Klitfelt

   Ajjjj kunne du godt gennemskue hvad der stod!!!
   Jeg var flad af grin, da jeg læste det igen. Hahaha….TOMAT!!! WTF!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej Nana! Sej beslutning, tror det er sundt! Har du nogensinde fortalt hvad dit arbejde er eller er det ikke noget du vil ud med 😁 Ren nysgerrighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Sophie. 1000 tak 🙂 Jeg arbejder ved ferm LIVING. Eller nok nærmere arbejdede. Har sidste dag i morgen. Det er som sådan ikke nogen hemmelighed, men har bare ikke skrevet det her på bloggen. Tak for din kommentar 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Brandi

  Stort tillykke med beslutningen. Det bliver du glad for! Så bliver der måske tid til en kaffe næste gang, jeg er i Dk ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Nina. 1000 tak 🙂 Jeg ville elske at mødes når du er hjemme næste gang. NU har jeg tid 🙂 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yay – hvor lyder det bare som en fantastisk idé.
  Råb pik herre højt og køb en kage; det må fejres 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej A. Piiiiiiiiiik 🙂 Kagen er allerede spist 🙂 Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinogmor

  For satan Nana det er sejt gjort … når man først får de der symptomer så skal man fucking bare flygte så hurtigt man kan!! Jeg har lige taget den samme beslutning dog med et andet, da vi ikke har økonomisk råderum til andet. Jeg vil stadig arbejde 37 timer, men med 3 fridage i ugen + mødetid kl 17 mange dage… jeg har derfor mulighed for at holde tøsen hjemme fra børnehave mange dage i ugen… SHIT jeg glæder mig!
  Karriere er fint, men unger, mand og SPECIELT overskud til god sex er SÅ meget vigtigere 😜
  Du er sej – kæmpe highfive herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Vinogmor (elsker det navn) Du har helt ret. Det gælder bare om at få sagt fra i tide og tage benene på nakken. Det lyder som en fantastisk beslutning du har taget. Det er nemlig også en kæmpe gevinst at kunne arbejde fleksibelt og dele dagen op på en anden måde. Hvad skal man med en karriere, hvis man ikke er glad og hjemmefronten lider? Jeg tænker man altid kan komme igen på arbejdsmarkedet når ungerne er flyttet hjemmefra. Regner med at vores generation skal arbejde til vi er mindst 70, så der er masser af tid til at arbejde 🙂 1000 tak for din kommentar og kæmpe high five fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er det bare en fantastisk beslutning, Nana. Jeg er selv helt nybagt mor der læser til socialpædagog. Drømmer om ikke at skulle have et fuldtidsjob fordi jeg vil bruge mest mulig energi på min familie og alt hvad dertilhører. Jeg glæder mig til at høre hvordan det kommer til at gå for jer. Kæmpe stor high five fra midtjylland.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Maria. Tillykke med din nye titel som mor. Det er den sejeste titel EVER! Et deltidsjob, eller bare et fleksibelt fuldtidsjob er klart vejen frem. I hvert fald hvis din mand, som min, arbejder meget. Tror i hvert fald at det er godt givet ud at enten dig eller din mand har et fleksibelt job. 1000 tak for din kommentar og følg endelig med. Kh. og high five fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sejt. Og tillykke med beslutningen. Jeg har læst her mens mine drengene er små. Jeg er lige blevet færdig med at være i praktik, 5 mdr med 37 timer. Puha. Det har været hårdt. Berigende og spændende. Men som familie hammer hårdt. Der er ca 1 1/2 år til jeg er færdig med mit studie. Og jeg frygter allerede lidt hvordan det bliver når jeg kommer på arbejdsmarkedet. Slut med de lange ferier, muligheden for at holde en spontan fridag osv. Når jeg er færdig vil min ældste lige være startet i skole og den yngste i børnehave. 😔 Jeg frygter det allerede. Vil ønske jeg kan få deltid eller et job hvor jeg kan arbejde hjemme. Noget af tiden. Du er så sej. Pik herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mette. Det er simpelthen derfor jeg overvejer at begynde at studere igen. Hvis du har mulighed for økonomisk at tage et deltidsjob, ville det være fedt. MEN, det kommer også meget an på hvilken arbejdsplads du ender på. En fleksibel virksomhed er GULD værd, og hvis du, som du nævner, kan arbejde hjemme, er du langt. Mit job var fra 8-16 og det kunne slet ikke hænge sammen. De fleste virksomheder er dog åbne for flextid, da det giver langt flere glade medarbejdere. Jeg hepper på dig, og husk at alt kan se anderledes ud om 1,5 år 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Pisse Mega sejt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kamille. Pisse mega TAK 🙂 <3 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Pisse sejt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er sikker på, det bliver pissegodt – det gør mavefornemmelsesbeslutninger som regel. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej smukke Miriam. Det har du helt ret i. Glæder mig til at se hvor denne beslutning fører mig hen. Og nu har jeg tid til morgenkaffe med dig 🙂 Eller en tur i fitten? 🙂 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fedt ✌🏼✌🏼 Virkelig fedt i gør det ❤ jeg er selv lige startet på fuldtid igen efter 6 år med deltid.. børnene er nu 9 og 10 år..! Men fuck det er hårdt psykisk 😳 Jeg piver tit på vej til job, fordi ungerne har grædt om morgenen over, mor ik er hjemme, når de kommer hjem 😢 Den skyldfølelse er bare frygtelig..!
  Thumbs up for jer – det er total godt givet ud ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mette. Af hjertet tak <3 Og hvor gør det mig ked af det at ikke bare dig, men så mange jeg kender, har det som dig. Det må ha' været dejligt med et halvt år på deltid. Hvorfor nu fuldtid igen? Tanker til dig <3 Kram Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det var sgu 6 ÅR på deltid 😘✌🏼 …og det var total godt givet ud! Men ovenpå skilsmisse for godt 3 år siden og stadig hus i klemme med ex’en, så kniber det med økonomien nu 😢 Ville til enhver tid gøre det igen, hvis økonomien kunne bære det! Det var SÅ skønt, at ungerne var helt afslappede, når de sku i skole/institution – og det samme når de kom hjem.. der var tid og overskud til legeaftaler, bage-hygge osv. rigtig rigtig tit.
   Nu er det bare: Op, med bus i skole, med lærer op at køre hjem, de er alene hjemme en lille time, mor laver mad, spise, hygge en halv time, i seng, læse historie og go’nat 😳 Fåååååårk mand – hvor ka jeg bare føle mig som en rigtig dårlig mor!
   Men sådan er det selvfølgelig rigtig mange steder idag 😕

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mette. Nå for satan, 6 år. Wow, så kan jeg virkelig godt forstå at skiftet føles virkelig hårdt. Det er så pisse ærgerligt at den økonomi fylder så meget. Vi kan også kun klare det økonomisk i en lille periode, men en af mine kommende opgaver bliver blandt andet at finde ud af hvor vi kan spare. Det SKAL kunne fungere. Jeg er sikker på at du er en fantastisk mor. Dårlig samvittighed kan fylde så meget til ingen verdens nytte. Nu ved jeg ikke hvad du laver, men har du mulighed for at arbejde ekstra når børnene er hos deres far, og mindre når du har dem? Eller arbejde lidt i weekenderne for at frigive tid i hverdagen. Det er jo hverdagen der er svær at få til at hænge sammen synes jeg. Hepper på dig og husk lige at du er sej!!! Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvor lyder det som verdens bedste beslutning😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Eva. Det føles som verdens bedste beslutning. Jeg er så lettet. 1000 tak for din kommentar <3 Kh. Nana 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sådan Nana👏👏 Glæder mig til at høre mere. Kys til dig💋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Loui. Og jeg glæder mig til at fortælle dig meget mere 🙂 SNART! Kæmpe kys fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du kan tro vi er nogle der glæder os til, at kunne bruge noget mere tid med dig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Åh Vestegn, og jeg glæder mig så meget til at hænge ud med dig. Jaiiiii… Vestegnen here I come 🙂 Møs og klask i måsen fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ih, det bliver spændende – og helt sikkert også dejligt! Men nu havde jeg jo ellers lige set frem til at sige rigtigt “hej” på CIFF i næste uge. Det må blive en anden god gang så 🙂 Rigtig meget pøj, pøj til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mie. Det bliver så spændende og dejligt. Håber jeg 🙂 Jeg er ude på Ciff hele onsdag, så kom lige at sig hej hvis du ser mig ok? Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hvor er du vild! Fedt at du tør gøre det! Bare det var mig som kunne gøre. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Karina. Jeg tør det også kun fordi jeg har min mands opbakning. Han kunne se at jeg var ked af det, og at det kun blev værre og værre. Jeg føler at løkken en blevet løsnet, og det er så dejligt at kunne trække vejret igen. Ked af at jeg skal sige farvel til så mange helt fantastiske kollegaer, men sådan er livet. 1000 tak fro din kommentar og måske er det dig der tør en dag 🙂 Hepper på dig! Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en god beslutning for dig og din familie👍🏻😊💪🏻Er også vildt misundelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lena. 1000 tak <3 Jeg håber det er den rigtige beslutning, men lige nu føles det dejligt. Også selvom jeg skal sige farvel til nogle fantastiske kollegaer og et på mange måder fedt firma. Men, men men… Jeg føler mig meget så lettet. Rigtig dejlig weekend 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Nana og familie.
  Tillykke med beslutningen! Det er stærkt og jeg kan nikke genkendende til din beskrivelse af hverdagen, så lidt tanker sætter dit indlæg i gang.
  Sikke en dejlig, og forhåbentlig, rolig tid I alle 4 går i møde.
  Jeg glæder mig til at følge med her 🙂

  😉 Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tanja. Tak, 1000 tak <3 Jeg glæder mig til en ny tid, og til at se hvad fremtiden bringer. Jeg går tiden i møde med et åbent sind, så det skal nok blive godt. Det kunne i hvert fald ikke fortsætte som det sidste halve år. Håber netop mit indlæg sætter lidt tanker i gang. Tror det er sundt at stoppe op en gang i mellem. I hvert fald hvis man går og er trist. Tak for din kommentar <3 <3 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Kæmpe tillykke med beslutningen – gid vi havde økonomi til at gøre det samme :-/ Godt gået 💪🏻💪🏻💪🏻 Man skulle råbe PIK noget oftere !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ann. Vi har kun økonomi til det i en kort periode, men vi klarer den lige. Og enig. Man skal råbe piiiiik noget oftere. 1000 tak for din kommentar <3 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Det der helt specielle rum - Børnefilmskolen