To skridt bagud

Kender du Maneno?

Maneno læseapp

Har du børn i alderen 6-10 år, ville jeg lige bruge to minutter på at læse dette indlæg.

Hvorfor?

Fordi jeg vil fortælle dig om en innovativ læse-app til børn, som du bare SKAL kende til. Maneno er en læseapp der er blevet udviklet med hjælp fra flere hundrede lærere, børn og læsevejledere. Derudover er den i øvrigt støttet af undervisningsministeriet.

Maneno indeholder omkring 4000 bøger og lydbøger, men har også indbygget et spilelement, som motiverer børn til at få læst mere og gøre læsningen til en leg.

Du ved højst sandsynligt godt, at det bliver anbefalet, at børn læser 15 minutter hver dag. Som forælder til et barn på mellem 6 og 10 år, oplever du garanteret også en eller flere af følgende scenarier:

1. Du har konflikter med dit barn vedr. den daglige læsning.

2. Du har dårlig samvittighed over at dit barn ikke liiiige får læst de 15 minutter hver dag. Du ved jo godt, at det er vigtigt, men det er bare så svært at få tid til det i en travl hverdag.

3. Dit barn har ikke lige en bog, der er interessant og en tur på biblioteket er der ikke altid tid til.

4. Din barn vil meget hellere spille iPad end at læse i en bog.

For mit eget vedkommende, kan jeg faktisk nikke genkendende til alle 4 scenarier. Jeg ved jo godt, at det er vigtigt at få læst med sit barn, men i en travl hverdag med fritidsaktiviteter, legeaftaler, madlavning og og og… er det bare så svært at få læst de skide 15 min. dagligt. Min dreng på 9 år er en dygtig læser, og jeg tror det skyldes, at vi har været gode til at læse med ham de første par år af hans “læsekarriere”. Vi boede i Abu Dhabi da han knækkede læsekoden, og på det tidspunkt havde jeg tid og overskud til at få læst med ham hver dag. Vi havde også en privatlærer, som kom i vores hjem 3 gange om ugen og underviste ham, motiverede ham, og for alvor sørgede for at tænde hans læseglæde. Efter vi er kommet hjem, er det gået stødt ned ad bakke, og alt for ofte glemmer vi det simpelthen.

For 3 måneder siden startede jeg med at arbejde for Maneno, og siden da har jeg selvfølgelig testet app’en på Arthur. Jeg var måske lidt skeptisk, og tænkte at han måske var lidt for gammel, men han har virkelig taget den til sig, og han synes det er mega fedt, at han kan læse på iPad’en. Ja, faktisk opfatter han den tid han læser i Maneno som Ipad-tid, mens jeg opfatter det som læsetid. Totalt win-win.

I læseapp’en Maneno får barnet en drage, som vokser i takt med, at der bliver læst i app’en. Arthur går vildt meget op i at hvilket stadie hans drage er på, og hvor meget han skal læse i app’en for at den vokser et stadie mere. Der ud over optjener man en diamant hver gang man har læst i 38 minutter eller ved at svare på nogle spørgsmål til den bog man lige har læst. Diamanterne kan man bruge i Dragens hule, hvor man kan købe alt muligt udstyr til dragen. Det er en ret fin gulerod, og noget Arthur går ret meget op i. Man kan også blive Maneno-venner med andre Maneno-brugere og anbefale bøger til hinanden eller optage sin egen læsning og sende oplæsningen til en af sine venner, hvilket er ret hyggeligt.

Jeg er ret begejstret for app’en fordi Arthur får læst næsten hver dag, og fordi jeg derudover kan mærke at Arthurs læseglæde er steget drastisk de sidste par måneder. Han har lige slugt alle Vitello-bøgerne og er pt. igang med at læse Vildheks. Han læser som aldrig før, og det er virkelig en sand fornøjelse. Det fedeste er næsten, at han selv tager initiativ til at få læst, og det derfor er nærmest slut med konflikter og dårlig samvittighed i forbindelse med læsningen. HALLELUJA.

Jeg ville virkelig ønske, at jeg havde kendt til Maneno noget før, men jeg glæder mig til gengæld vildt meget til, at min lille Herman på 6 år, skal begynde i skole og begynde at læse i Maneno. Det er nemlig en ret genialt app til nylæserne, der bl.a. kan trykke på ordene og få dem delt og læst højt.

Nå, men I kan prøve Maneno ganske gratis i 14 dage, hvis I tænker det kunne være noget for jeres børn. Efter de 14 dage koster det 89,- kr. om måneden, hvilket i mine øjne er ret billigt i forhold til hvad man får ud af det. Og nåååh ja, der findes i øvrigt også en forældre-app (Maneno Parent), som er et ret genialt redskab til at følge med i sit barns læsning, tilføje læsetid udenfor appen (f.eks. hvis dit barn har læst en fysisk bog), lave individuelle læsekontrakter med sit barn, eller sætte læsningen i bero uden at dragen bliver nulstillet.

Shit, det blev alligevel et lidt langt skriv. Jeg håber I har fået lyst til at prøve Maneno, og forhåbentlig vil opleve, at jeres børns læseglæde vokser. Og så vil jeg i øvrigt vildt gerne høre fra jer, hvis I har ris/ros til app’en. Nu arbejder jeg jo ligesom for Maneno, så jeg har en kæmpe interesse I at høre, hvad I synes om app’en.

På forhånd kæmpe tak.

I kan læse mere om Maneno og oprette jer HER

De første 14 dage er som skrevet ganske gratis og der er ingen binding 😉

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

4 Mega lækre kommentarer

 • Katrine

  Okay lige et spørgsmål mere, kan man oprette flere børn på samme konto, så de kan passe hver deres drage?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Katrine. Nix, kun ét barn pr. abonnement, men der er søskende-rabat 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det ser virkelig spændende ud! Vi har en der begynder i skole til sommer og som jeg tænker det ville være godt for og så har vi en i 2. klasse, som vi netop har svært ved at finde de 15 minutter til at få læst hver dag. Jeg kan ikke finde ud af at søge i titlerne derinde, ved du om der er Harry Potter serien? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Katrine. Det lyder da lige som noget for jer. 😉 Du kan søge blandt alle titlerne her:http://maneno.dk/bibliotek
   Harry Potter ligger der ikke desværre, men der ligger virkelig mange andre super spændende bøger. 🙂 Du kan altid prøve i 14 dage hvis du lige vil se app’en an. Rigtig dejlig weekend og god læselyst 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

To skridt bagud