Den generation hvis forældre dør...

Mangler du en almen bolig?

Reklame for Danmarkbolig.dk

Danmarkbolig.dk

Er der mon nogle af jer, der mangler en almen bolig?

Det er jeg faktisk ret sikker på, at nogle af jer gør. Eller måske kommer til at gøre. Eller måske har en ven der gør. Eller et barn, der på et tidspunkt gør.

Og hvordan får man så lige fat i sådan en almen bolig, spørger du nok. Og hvordan fik jeg selv fat i den dejlige lejlighed vi bor i? Det er faktisk et spørgsmål jeg får ret ofte, og det vil jeg hjertens gerne fortælle jer.

Først vil jeg dog lige fortælle jer, hvad en almen (eller almennyttig) bolig er, for det er der helt sikkert mange, der ikke lige ved.

Almene boliger er først og fremmest karakteriseret ved, at ingen skal tjene på huslejen, og at de til dels er opført med offentlig støtte. Da boligerne udlejes non-profit, betyder det typisk, at en almen bolig er en del billigere end den typiske lejebolig. 🙂

Og lige præcis DET, er faktisk en af de ting, jeg selvfølgelig synes er en kæmpe fordel ved at bo i en almennyttig boligforening.

Lige pt. findes der i øvrigt over 560.000 almene boliger i Danmark. Say whaaaat…

Og nu til hvordan jeg selv fik fingrene i vores skønne almene bolig…

Da jeg for 17 år (!!) siden mødte Lasse, og vi efter et par år som kærester, blev enige om at flytte sammen, skulle vi selvfølgelig bare liiiige finde en lejlighed i København til under 5000 kr. Fuldstændig umulig opgave med mindre man havde:

1. Nogle forældre, der kunne købe en lejlighed til én.

2. Arvet en million fra en afdød bedstemor.

3. En rig onkel, der ejede en beboelsesejendom.

4. Vundet i lotto.

5. Været meget tidligt oppe og købe den blå avis (som trykt avis naturligvis) og været så svine heldig at være den første til at ringe, bese og blive tilbudt en lejlighed, hvis man altså lige betalte 100.000 for et grimt kunstværk, der tilfældigvis fulgte med i handlen.

6. Nogle sindssygt smarte forældre, der havde skrevet én op i en almennyttig boligforening.

BINGO

Mine kloge forældre havde simpelthen skrevet mig op i en stor almennyttig boligforening, med vanvittigt mange boliger rundt om i Danmark, og takket være mine forælders genistreg, fik vi tilbudt en super fin lejlighed på Østerbro. En lejlighed vi faktisk endte med at bo i virkelig længe. Over 10 år faktisk. En lejlighed vi boede trygt og godt i mens mange af vores venner hev sig i håret af misundelse, alt imens de selv flyttede rundt som gale, mens de konstant var på jagt efter den der perfekte, billige og godt beliggende lejlighed som vores. 🙂

For 5 år siden blev vi tilbudt en virkelig stor, dejlig og billig lejlighed lige rundt om hjørnet fra vores første lejlighed, og jeg tror muligvis aldrig vi flytter fra den. Dem vi overtog lejligheden af, boede her i 25 år, og er kun lige flyttet et par opgange væk i samme foreningen. Det er simpelthen så fint, at man kan flytte rundt alt efter hvilket behov og økonomi man har.

Men hvordan får man selv fat i sådan en almen bolig, og hvor kan man få et overblik over hvilke almene boligforeninger der findes, og hvor man kan skrive sig op? Svaret kommer her…

WWW.DANMARKBOLIG.DK

Jep. Danmarkbolig.dk er nemlig en stor online boligportal, hvor der er samlet over 560.000 almene lejeboliger i Danmark på tværs af regioner og boligorganisationer. På Danmarkbolig.dk kan du nemt få et overblik over hvilke ledige boliger der er, og hvor du kan skrive dig op på diverse ventelister. Det er smart, og det er en portal, som der i den grad har været behov for længe.

Mit Facebook-feed svømmer i opslag med desperate boligsøgende. Unge studerende der vil give alt for at finde et værelse, der er til at betale. De nyskilte, der desperat leder efter en ny bolig, så de kan give deres børn et nyt trygt sted at bo. Kender du nogen, der kender nogen, der kender nogen, der har en bolig til leje?  spørger de, og måske havde de været en del bedre stillet, hvis de havde været skrevet op i en almennyttig boligforening.

Man ved jo ALDRIG hvornår man står og mangler en bolig, så hvis jeg var jer, ville jeg skrive mig op.

Jeg vil i hvert fald  med 100% sikkerhed skrive mine børn op i diverse almene boligforeninger det sekund de fylder 15 år, for jeg har selv været så taknemmelig over, at mine forældre i sin tid skrev mig op. Det er nemlig grunden til, at jeg hver dag kan lukke mig ind i denne her opgang og gå op til vores lejlighed, som jeg elsker af hele mit hjerte.

Danmarkbolig.dk

Danmarkbolig.dk

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

8 Mega lækre kommentarer

 • Lis Y

  Tak for info 👍 Har løbende haft en påmindelse på mobilen med “skriv børn op i boligforening” Nu kan jeg se, at jeg godt kan udsætte den 9 år, men SÅ bliver de også skrevet op!!! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lis Y. Ja, man kan desværre først skrive dem op som 15-årige nu til dags. Jeg blev selv skrevet op som 6 årig, men det har de ændret. Men husk det nu 🙂 De vil være dig evigt taknemmelige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Rigtig godt og vigtigt indlæg! Jeg er selv mega heldig at være skrevet op, og da jeg solgte min ejerlejlighed i indre København for at flytte ud til Sydhavnen blev vi også tilbudt en 3 værelses på knap 100 m2 til 4000 kr lige med det samme, fordi jeg mine seje forældre har sørget for at jeg blev skrevet op i 83. Tak! Jeg synes det er mega fedt at vide jeg har en almenbolig i ryggen hvis det en dag sker at vi ikke længere skal bo her i vores andel, og jeg synes det er fedt at der er så mange af dem, selvom vi godt kunne bruge langt flere 😉 Tak for et skide godt indlæg, som altid, søde Nana. Krammer fra SV

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej May. 1000 tak 🙂 Det er nemlig altid rart at have en almennyttig bolig i ryggen. Møs til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Blogmaster Voxtrup

  tester lige kommentarfeltet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeppe Bjørnberg

  Fed blog, det betaler sig at være lidt fremadskuende:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den generation hvis forældre dør...