Minder jeg aldrig glemmer #6 Tegnekonkurrencen

Min 5 årige søn gik hjemmefra i går nat 😔

img_3287

Kl. var to i går nat, da min mand sprang ud af sengen og ud ad bagtrappedøren. Ca. 30 sekunder tidligere havde vores 5-årige søn Herman forladt vores seng og taget den korte tur fra vores soveværelse til køkkenet, låst bagtrappedøren op, og gået ned ad den stejle bagtrappe. Da min mand indhenter ham, er han på etagen under os og på vej videre ned. Kun i ført underbukser.

Min mand får ham tilbage i vores seng, og det virker som om Herman har sovet igennem hele seancen. Det hele går ret hurtigt, og jeg når ikke rigtig at registrere, hvad der er sket, før de er tilbage i sengen.

Og så er jeg lysvågen. Mit hjerte hamrer afsted, mens jeg knuger hans lille krop ind til mig. Der skete jo ikke noget, men tankerne om HVAD DER KUNNE VÆRE SKET, holder mig vågen resten af natten.

Hvordan fanden kan jeg sove fra, at han smutter ud af sengen og ud i køkkenet og låser døren op. Det er altså en ret høj lyd når man låser døren op. 😬 Og jeg hørte absolut ingenting. Nada.

Fuck altså! Her halvandet døgn efter, føler jeg mig stadig som verdens dårligste mor.

I nat har jeg haft stillet en stol for begge døre og lukket døren til køkkenet. Bare for at være på den sikre side. I nat har jeg nemlig været alene med drengene, da Lasse er i udlandet. Og ja, jeg er åbenbart hende der sover fra det hele.

Shit, det er scary. Får det fysisk dårligt af, at tænke på hvad der kunne være sket, hvis Lasse ikke havde hørt ham.

Tænk at jeg ikke hørte ham. For helvede altså! Har det så dårligt over det.

Har I oplevet, at jeres børn har gået i søvne? Og ikke bare i søvne, men også gået hjemmefra i nattens mulm og mørke? Anyone?

❤️


HUSK…

At I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

21 Mega lækre kommentarer

 • Fru Boisen

  Åh, det er min største frygt. Min ældste søn går i søvne, men indtil videre kun i huset. Han sover tættere på hoveddøren end vi gør og jeg har godt nok tit tænkt tanken. Puha!!! Han har også hallucinationer ved feber. Ser små vampyrer der overfaldet ham. Jeg må indrømme jeg synes det hele er lidt uhyggeligt. Håber de vokser fra det😣

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Fru Boisen. Ja, det er så uhyggeligt, men jeg ved at jeg får mere ro når der kommer en kæde på døren. Én han under ingen omstændigheder kan nå. Håber din søn bliver i huset. Det gør han 🙂 Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor ubehageligt Nana!! Det er faktisk noget jeg har frygtet herhjemme. Derfor satte jeg en overgang kæde på døren, fordi jeg var nervøs for det. Vores børn går nemlig også i søvne. Shit en forskrækkelse I har fået.
  Kram og tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej smukke Signe. Ja, det var virkelig ikke rart, men heldigvis skete der jo ingenting. Det er mere tanken om hvad der kunne være sket, der bliver ved med at nage mig. Og så det faktum at jeg ingenting hørte. Der skal SÅ meget kæde på vores døre og vinduer. Bare tanken om at han kunne finde på at åbne et vindue i nattens løb, kan gøre mig så rad. Knus Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv, hvor ubehageligt!!!
  Jeg har selv gået meget i søvne. Har både været ude på et tag og på værtshus i søvne. Heldigvis er der aldrig sket noget, men jeg fik alligevel Jess til at sætte lås på altandørene, da vi flyttede ind på 4. sal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Elisabeth. Ej, det vidste jeg slet ikke. Gud hvor vildt. Ude på et tag? Og på værtshus? Godt der ikke skete dig noget. Og godt at I bor i hus nu. 🙂 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vores mor har tit underholdt med dengang hun vågnede ved lyden af en dørklokke. Hun var gået i søvne og havde ringet på naboens dør i deres opgang. Det må have været noget af en overraskelse at vågne op lige der!

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej K. Hahahahaha… Det er sjovt 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Min søn gik fra sin dagplejemor da han var lille.
  I vores kommune må de ikke have sele på i krybben efter de er blevet 2 år.
  Så min dreng var kravlet lydløst ud og var gået ca 500 meter indtil skraldemændene havde fundet ham, ude på en landevej med tung trafik.

  Hver gang jeg tænker på den oplevelse får jeg ondt i maven og har behov for at give ham 10000 kysser.

  Den dag i dag er alt låst om natten, med låse der sidder høj eller er børnesikret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ditte. Nej nej nej, hvor lyder det helt forfærdeligt. Shit en forskrækkelse. Godt at der ikke skete ham noget. Kan godt forstå får ondt i maven over at tænke på det, og at alle døre er låst ekstra godt. Tak for din fortælling, omend jeg faktisk fik helt ondt i maven over den. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Vi boede i lejlighed, da jeg var barn. Engang gik jeg også i søvne: Ud af hoveddøren og ud i opgangen. Heldigvis stod vores overbo derude og var ved at sige farvel til en gæst, så han beordrede mig tilbage i seng. Min mor stablede tomme kagedåser op foran døren en vis tid efterfølgende, men jeg gjorde det aldrig igen.
  Da vores datter var cirka halvandet år, gik hun også hjemmefra. Vi boede i en to-etagers lejlighed, som var udformet som rækkehus – dvs. direkte adgang ud. Min mand og datter legede på atuegulvet, og jeg skulle lige over til nogle venner et par huse væk. Mens jeg er der, kommer min mand spænende og spørger, om vores datter er dér?? Øh, WTF nej!?! Min mand var faldet i søvn hjemme på stuegulvet (fordi han havde søvnapnø, fandt vi senere ud af), og vores datter var formentlig gået ud for at finde mig. I strømpefødder og natdragt. Hun var nået op til den større vej, hvor en motionsløber heldigvis (!!) var kommet forbi, og havde stoppet hende. Åh, får næsten helt ondt i maven igen nu! Så i søvne gik hun ikke – om end der var søvn indblandet. Godt, der ikke skete hverken hende eller jeres søn noget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Signe. Åh, får også helt ondt i maven af din historie. Godt der ikke skete hende noget. Det er i sådanne situationer at ens hjerte går helt i stå. Vildt at din mand har søvnapnø. Det må da være sådan lidt farligt, eller hvad? Smart med kagedåserne i øvrigt 🙂 Tak for din historie. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. C

  Min søn gik for et par år tilbage ud ad vores dør, ned ad trapper og ud ad opgangsdøren – regnen silede ned. Han sov helt til jeg talte til ham, det var tydeligt.
  Han har også en aften, hvor vi sad i stuen, rejst sug fra sengen og gået hen til sin kasse med biler, taget sin underbukser ned og tisset ned i kassen – først dér vågnede ham 🙈😂
  Men forstår til fulde forskrækkelsen. Den første episode sad også i mig længe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. C

   Beklager, alle stavefejlene 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   🙂 Dem så jeg slet ikke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Frk. C. Hvor er det vildt. Sikke en forskrækkelse. Tænk at han ikke vågnede af regnen, vildt nok. Lidt sjovt at han pissede i kassen med biler. Det må ha’ set ret skægt ud 🙂 🙂 1000 tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Øv hvor uhyggeligt.

  Kan I ikke sætte en simpel hasp/krog på dørene indvendigt, når I går i seng? Det kan måske give tryghed til forældrene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kristiana. HELT KLART. Det ville give mig meget mere tryghed. Det er jo sådan noget man først bliver opmærksom på, når det er sket. Havde da ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at han kunne finde på at gå ud midt om natten. Det er jo helt tosset at gøre. Next step: Haps, krog, alarm, sensor… 🙂 Tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Kristina ikke Kristiana 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Min søster gik en gang i søvne da jeg var barn. Hun gik også ud af hoveddøren, op ad indkørslen og hen ad vejen. Mine forældre var heldigvis vågne men troede blot hun var gået på toilettet. De opdagede det da det da der kom kold luft ind i stuen og min søster ikke kom retur fra wc 🙁

  Min datter går selv i søvne. en hel del faktisk. Hun kommer dog altid ind til mig og snakker fuldstændig sort. Håber virkelig ikke hun tager den ud af hoveddøren en dag. Vi har faktisk overvejet en ekstra lås til om natten af den grund. Jeg vågner heldigvis af den mindste lyd og det beroliger mig lidt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Malene. Nej, hvor uhyggeligt. Dine forældre må ha’ været så bange. Godt du sover let. Selvom det sikkert er ret irriterende i nogle tilfælde, er det alligevel meget smart:-) Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Minder jeg aldrig glemmer #6 Tegnekonkurrencen