Afstemning: Skal der smør under?

Min lille bange dreng

bange børn

Det startede i sidste uge, da en af hans venner fra skolen, fortalte ham om spøgelser, og det er desværre røget helt ind under huden på ham. Hans lille kloge hjerne kan slet ikke rumme det. Han forestiller sig alt muligt farligt. At der kommer mænd ud af væggene og vil bortføre ham. At der kommer noget op ad toilettet. At der er spøgelser under sengen, over sengen, ved siden af sengen.

Han tør ingenting selv. Han tør ikke være på sit værelse alene. Han tør ikke at gå på toilettet alene. Han tør ikke at falde i søvn alene. Han er dødsens angst.

Og pludselig husker jeg, at jeg selv havde en periode i min barndom, hvor jeg var ligeså bange. For alt. Men mest for mørke. Det startede med, at jeg så noget af en gyserfilm hos en veninde, som var noget mere hårdhudet end jeg. Jeg kunne slet ikke skille fantasi fra virkelighed, og det var så forfærdeligt. Kan ikke huske hvor længe det stod på, men jeg husker tydeligt følelsen af pludselig at være bange i helt vante og trygge omgivelser.

Og hvor er jeg faktisk glad for, at jeg har oplevet det selv, for selvom jeg er ved at gå bananas over, at jeg pludselig skal følge min 9-årige dreng på toilettet, kan jeg huske hvor vigtigt det var, at mine forældre var overbærende og støttende og ikke pressede mig.

Jeg tæller lige til 10 og giver han en million ekstra krammere hver dag. Og så håber jeg, at det snart går over, og at han igen kan slappe af i sin lille krop, og tro på at han roligt kan være tryg i sit eget hjem og i de andre omgivelser han kender så godt.

Er der andre med bange børn på linjen? Gode råd modtages med kyshånd.

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

6 Mega lækre kommentarer

 • Katrine

  Vi har netop været igennem det lignende med vores søn på næsten 8 år. Han vågnede hver nat med mareridt og kom pludselig ind til os for at sove midt om natten. Turde pludselig ikke selv gå de 4 minutter hjem fra fritidshjem alene og ville ikke gå alene op og ned af vores trappe. Meget anstrengende, men ligene lader det til at han er ovre det igen for nu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Katrine. Lille stakkel, hvor er det synd for ham. Godt han er ved at være ovre det, for det er ikke sjovt for hverken ham eller jer. Hvad var han bange for? Kunne han sætte ord på hans mareridt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  in stakkels søn.
  Det kender jeg godt til.
  Børn har en mere livlig fantasi end mange voksne og kan derfor oftere blive mange for det de oplever på deres vej.
  Det bedste er nok at forklare og fortælle og lære ens barn at skelne mellem fantasi og virkelighed.
  Fortælle om, da jeg var barn da havde jeg det ligesådan…. osv.
  og så gør du det rette, masser af krammer, opmærksomhed, udvise tryghed, det er helt korrekt at gribe det sådan an, men også snakken og forklaringen mellem fantasi og virkeligheden.
  Håber snart han får ro på og måske han skal holde sig fra sådanne film.
  Jeg så engang filmen om piratfisk og lang tid efter turde jeg ikke gå i bad, gå i havet eller i svømmehallen.
  Fortæl ham også bare om min angst dengang:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tina. Uhh, den film er også væmmelig. 😱😱 Tak for din kommentar. Vi snakker meget med ham om det, og fortæller ham, at det er ok og helt normalt at være bange. Jeg håber snart det går over. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Vi har lige været det samme igennem, med vores 10 årige, da nogle I klasse legede ånden i glasset i frikvarteret. Det har virkelig skræmte ham.
  Vi havde nogle lange snakke om det og prøvede ellers bare at være der når han blev bange. Nu går det bedre igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lotte. Det er da heller ikke en leg for 10 årige. 😱😱 Dejligt det går bedre med din søn. ❤️ Håber også snart min søn er ude på den anden side igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Afstemning: Skal der smør under?