Der må findes et sted i verden...

Øhh… Hvilket sprog taler de egentlig i Jylland?

IMG_5150

Som barn tilbragte jeg alle mine sommerferier hos min farmor og farfar i Jylland. De boede i en lille by der hed Vonge. Eller, det hedder den velsagtens stadigvæk, selvom det er sådan en by man nærmest ikke opdager, før man er ude af den igen.  🙂

Min farmor og farfar lever desværre ikke mere, og jeg har ikke været i Jylland i de sidste mange mange år, men mine dejlige minder lever i bedste velgående. Følelsen af at gå rundt i min farmors enorme køkkenhave. Smagen af nyplukkede jordbær og ærter. Duften af skov og min farmors sæbe. Lyden af min farfars økse, som kløver brænde dagen lang. Jordbærgrød med fløde, øllebrød og ostemadder. Og solen der altid skinnede. 🙂

Min søn på 4 år har ALDRIG været i Jylland, og det er sgu næsten på grænsen til at være en smule pinligt. Min søn på 7 (et halvt!) år har kun været i Jylland én gang i hele hans liv. Det var da han var 7 mdr. Siden da har han ikke mærket den jyske muld under sine små barnefødder.
Det er sgu for dårligt. Jeg er trods alt næsten halvt jyde.

Da vi for et par uger siden fortalte drengene, at vi var blevet inviteret på en spændende tur til Fårup sommerland og Skallerup, var de helt vilde af begejstring. I sær da vi fortalte, at de kunne få lov til at ride på en hest, snitte i træ og lave bolsjer. Det sidste er undertegnede faktisk også svært tilfreds med, da jeg som lille havde en stor drøm om at blive dropskoger. Når jeg var i Tivoli, kunne jeg bruge flere timer i Tivolis drops-kogeri, så jeg glæder mig så meget til den del. 🙂

Men mor? Hvilket sprog taler de egentlig i Jylland? Spurgte Arthur et par dage senere… Det er ham på 7 (et halvt, bevares!) år.

Fuck. Han tror sgu Jylland er et helt andet land… Shit.

Lad mig bare slutte af med at skrive, at det vist er ret meget er på tide, at vi tager dem med til dette fremmede land langt langt væk fra Københavnerlandet 🙂

Jylland, vi ses i morgen ❤️

Er der mon nogle af jer, der har været i Skallerup og Fårup sommerland, og kan give en uerfaren Københavner et par gode råd? Der er jo uanede muligheder sjove forlystelser, og jeg vil ikke gå glip af det bedste 🙂 Hit me

Møs fra mig, og tak fordi du læste med. Det gør  mig sgu så glad! TAK ❤️

 

Og hey, Fik du egentlig læst mit sidste indlæg? Eller dette indlæg, om mit lidt uheldige møde med et par kjortel-mænd? Nå ik?  Jamen så er det jo heldigt, at jeg lige har linket til netop disse indlæg  🙂


I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi?

 

PS: Det er Fårup Sommerland, Skallerup Seaside Resort og VisitNordjylland, der har inviteret os, og jeg bukker og nejer og takker ydmygt for denne spændende mulighed for ENDELIG, at kunne tage mine børn til mit barndoms-lykke-land. Tak ❤️

10 Mega lækre kommentarer

 • Nanna

  Hvor sjovt, din bedsteforældre boede i vonge. Kommer selv for området, så kender skam godt til vonge og jep, man opdager næsten ikke at man har været i vonge før man er kørt igennem😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Nanna. Er det sandt? De boede lige ved planteskolen, hvis du kender den. Min onkel bor der stadig, men har ikke været der i 10 år. Bor du stadig i det område? Kh. Nana 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha… Jeg er selv vokset op i Jylland og flyttet til Kbh.. Synes din fortælling rammer spot on 🙂 til din søns forsvar har jeg fler voksne venner der heller ikke har fået besøgt Jylland endnu! Så afsted med jer.. God weekend 🎈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Maria. Er det virkelig sandt. Voksne mennesker der ALDRIG har været i Jylland? Det er lidt skørt! Vi har haft den dejligste weekend i Nordjylland 🙂 Og vi fik faktisk nogle dejlige jyde-venner da vi boede i Abu Dhabi, så nu har vi verdens bedste grund til at tage til Jylland igen og igen 🙂 Tak for din søde kommentar Maria <3 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Den er da nem, i Jylland taler vi jysk! 😉 Og (tidligt) velkommen nord for Limfjorden 🙂
  I min optik er følgende forlystelser at must når mine venner og jeg tager på vores årlige Fårup-tur:
  Flagermusen – Falken – MineExpressen – Træstammerne – Rafting – Orkanen..
  Som barn var det vigtigste og største punkt på listen dog hestene!
  Når I har nydt godt af Fårup Sommerland er mit bedste råd at nyde omgivelserne omkring Skallerupklit, der er så flot en natur og massere af muligheder for en god gåtur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Line. Tak for dine gode råd, som vi tog med os 🙂 Jeg er en kylling, når det kommer til noget det snurrer rundt, men jeg fik da prøvet lidt af hvert. Desværre regnede det ret meget, så mange af aktiviteterne var lidt for våde, men vi nød vores ophold på Skallerup Seaside Resort SÅ meget. Der var så mange fede aktiviteter for ungerne, og tiden fløj bare derudaf. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha 😂👏🏻 Ligger i sengen på Hotel Fårup og ser frem til en spændende weekend. Min Arthur (7 til august) kan lære ham lidt jysk 😜 Han er jo lærenem, ved jeg 😉 I Jylland siger skolebørnene ikke “herre”, men til gengæld kan de så mange andre syge ord 😆😂 God tur herover – glæder mig til at hilse på dig i morgen 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Nadja. Tak for en skøn og dejlig weekend i skønne Jylland 🙂 Kh. Frk. Numse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Synes det er så sjovt, at københavnere siger, de skal til Jylland, hvid de f.eks. skal til Varde, Aalborg eller en anden by i Jylland. Jeg siger, ikke, at jeg skal til Sjælland, hvis jeg skal til København, Roskilde, eller Slagelse. Jylland er stor. Der er jo liiiidt forskel på, om man tager til sønderjylland eller nordenfjords….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Sofie. Ja, det er da vildt skørt 🙂 Typisk københavnere! Og du har ret! Jylland er kæmpe stor. I sær i regnvejr 🙂 Nordjylland gjorde det godt, og vi har virkelig haft en skøn tur i Skallerup.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Der må findes et sted i verden...