Her hvor jeg sidder... #12

Opskrift: Brødet med den sprødeste skorpe i byen

Jeg lavede det her brød første gang for omkring 5 år siden, og jeg har aldrig lavet brød efter andre opskrifter siden hen. I går lavede jeg det igen, da vi havde inviteret hele familien til Chili Con Carne, og endnu engang måtte jeg altså konstatere, at det her ER det lækreste brød med den sprødeste skorpe i byen. Nå, men jeg viste det stolt frem på min IG story, og mange har spurgt efter en opskrift. Den får I her. 🙂

Advarsel: Du bliver overrasket over hvor nemt det er, og hvor flot resultatet bliver. Eneste lille ulempe er at det tager lidt tid at lave, da det skal hæve en del, men hvis du sætter dejen over om aftenen, er brødet klar ved frokosttid næste dag.

For at kunne lave brødet, skal du bruge en gryde på ca. 3-4 liter med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Jeg har denne STAUB støbejernsgryde, som jeg er vildt glad for, men denne her fra WMF ser også god ud og er lidt billigere. Denne her fra FUNKTION koster kun 449,- og den er helt sikkert også fin og i øvrigt virkelig pæn. Hvis du ikke har en gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen, så ønsk dig en til jul. 🙂

 

Opskrift på verdens bedste brød med den sprødeste skorpe i byen

Det bedste brød - Voxtrup

Du skal bruge:

– 6 dl. koldt vand

– 5 g. gær (ja, det er meget lidt)

– 1 spsk. brun farin

– 11 dl. hvedemel (svarer til ca. 650 g.)

– 1 spsk. mørkt maltmel (Hvis du ønsker brødet skal være mørkt)

– 1 spsk. salt

Sådan gør du:

Dag 1:

1. Opløs gær og brun farin i vandet, og bland derefter resten af ingredienserne i. Du behøver ikke at ælte dejen helt vildt, men det skader ikke. 🙂

2. Lad dejen hæve køligt natten over (i ca. 10-12 timer)

Dag 2:

3. Drys mel på bordet og hæld dejen ud på det.

4. Fold dejen over hinanden 4 gange. Først den ene vej, og så den anden vej, og den ene vej og den anden vej. Get it? Folde, folde, folde, folde.

5. Drys dejskålen med mel, læg den foldede dej ned i, og dæk skålen med film.

6. Lad den hæve i ca. 2 timer.

7. Tænd ovnen på 250 g. varmluft og sæt den tomme gryde med låg derind.

8. Når ovnen og gryden er 250 g varm vendes dejen forsigtigt ned i gryden. OBS: der skal IKKE fedtstof i gryden.

9. Sæt låget på gryden og stil den ind i ovnen og bag det i 30 min.

10. Efter 30 min. skrues ovnen ned på 230 varmluft og brødet bages derefter uden låg i 15 min.

11. Vend brødet ud på en rist og nyd det vidunderlige syn.

BUM.

Det bedste brød - Voxtrup

Psssst Har du prøvet kræfter med hjemmelavet rugbrød? Ellers skal du da prøve min opskrift på det lækreste rugbrød i byen. 🙂

 

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

8 Mega lækre kommentarer

 • Anne

  Total nyt ynglingsbrød – TAK!!
  PS – bruger din opskrift på Chili Con Carne i aften Glæder mig til at smage😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Tak for opskriften, jeg glæder mig til at afprøve den 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Nadja. Hvis du aldrig har bagt brød i en gryde, skal du VIRKELIG glæde dig BIG TIME. Lad mig lige vide hvordan det går. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det ér nemlig verdens bedste brød, sådan et grydebrød. Kan supplere listen over gryder ved at fortælle at IKEA’s støbejernsgryder også er overraskende gode! Og så til helt fine priser. Faktisk står der sådan en dej og venter på at jeg kommer hjem fra arbejde og får smidt gryde – og senere brød – i ovnen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Line. 1000 tak for tip. Har ikke erfaring med IKEAs gryder, men de ser super gode ud til prisen 🙂 Hvordan blev brødet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Helt fantastisk – som altid 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Line. Juhuuuu… Jeg bliver lige imponeret hver gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Her hvor jeg sidder... #12