Opskrift: Den lækreste grønkålssalat – Perfekt til julemiddagen

I al den tid jeg kan huske, har vi fået denne grønkålssalat juleaften. Den smager så sindssygt lækkert og giver et frisk pust til den traditionelle og tunge (og virkelig lækre) julemad. Grønkål er egentlig ikke noget jeg spiser specielt ofte i en rå udgave, men denne her salat er virkelig en favorit. Den er sød og sur og knasende og mums mums mums til julegåsen, anden, grisen, de brunede kartofler, rødkålen og den brune sovs. Ok, nu løber mine tænder i vand. Kom an julemad. 🙂
Nå, here you go…
Opskrift på den lækreste grønkålssalat i byen
Du skal bruge:
(tilbehør til ca. 4 personer)
– ca. 200 g grønkål hvor stilken er pillet af
– 1 æble i tern
– 50 g. hakkede mandler
– 50 g. rosiner eller tørrede tranebær
Dressing:
– 1 dl. fløde
– 2 dl. yoghurt (f.eks. A38)
– 40 g. rørsukker
– Saften fra en citron
Sådan gør du:
1. Skyl grønkålen grundigt og ryst den fri for vand. (En salatslynge er din ven)
2. Hak grønkålen fint. (En foodprocessor er din ven)
3. Bland grønkål, æbler, rosiner og mandler godt sammen.
4. Dressing: Bland fløde, yoghurt, sukker og citron sammen.
5. Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt rundt.
BUM.
Du kommer virkelig til at elske denne sprøde grønkålssalat. Virkelig!
Det eneste lille minus er at grønkål sidder mega fast i tænderne. En tandstik er din ven. 🙂
Del gerne opskriften med ham/hende der står får julemiddagen hos dig, og hvis det er dig selv, så overrask dine gæster med dette friske indspark til julemiddagen. Og smid mig lige en kommentar eller et like, hvis du ønsker flere lækre og nemme opskrifter med kål. 🙂
Salaten kan i øvrigt sagtens laves dagen før den skal spises. No problem.
Pssst… Grønkålssalaten er også virkelig lækker til de her okse-deller

Husk at:
-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.
-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.
Ses vi?
Den skal vi prøve i aften! Rigtig god jul:-)