Opskrift på blomme-is. Nem og lækker dessert.

Så er det blomme-sæson, og blommer er jo meget mere end oppustede prut-maver og blommemarmelade. 🙂 Blommer smager faktisk helt fantastisk i is og det er altså ikke lige noget man kan købe i supermakedet.
Det er mega nemt at lave, især hvis du har en ismaskine. 🙂 Åhhh… begynder hun nu med den ismaskine igen? Ja, det gør jeg faktisk, for det er stadig en af mine absolutte yndlingsmaskiner i mit køkken. Jeg udgav et indlæg om ismaskiner for et stykke tid, så hvis I (stadig!) går og overvejer sådan en bandit, så læs med LIGE HER.
Nå, skal vi komme til det vigtige?
Opskrift på himmelsk blomme-is med ingefær og mandler ❤️
Du skal bruge:
– 200 g. færdig blommekompot:
(ca. 250 g. udstenede blommer, 50 g. kokossukker eller rørsukker og 2 cm humpel frisk ingefær smides i en gryde og koges ved svag varme til blommerne er møre. Det tager ca. 10-15 min. Sigt derefter blommegrøden igennem en fin sigte, så alle skralder og ingefær bliver sigtet fra.)
– 2 æggeblommer
– 100 g. rørsukker (eller andet sukker)
– 1 tsk. vaniljepulver
– 2 1/2 dl. piskefløde
– 2 1/2 dl. sødmælk
– 70 g. smuttede grofthakkede mandler
Sådan gør du:
1. Pisk æg, sukker og vanille til sukkeret er opløst og hæld derefter resten af ingredienserne (bortset fra mandlerne, som blandes i til sidst) i skålen og bland det godt sammen.
2. Smid derefter hele baduljen ned i en ismaskinen og lad den køre en times tid alt afhængig af ismaskinen.
3. Bland de hakkede og smuttede mandler i den færdige ismasse, eller drys dem over desserten inden servering.
BUM! Klar til at spise eller hælde i en bøtte og smide i fryseren. Hvis du vælger det sidste, skal du huske at tage bøtten ud af fryseren en halv times tid før isen skal serveres eller guffes direkte fra bøtten. 🙂
Hvis du ikke har en ismaskine, skal du røre rundt i massen hver halve time under frysningen, hvis du vil undgå iskrystaller. Du skal regne med at det tager 5-7 timer, før isen er spiseklar, men den er hele ventetiden værd. Denne proces er ikke specielt besværlig, men gør lige jer selv den tjeneste at investér i en ismaskine 🙂 Jeg er så sindssygt pjattet med min, og hjemmelavet is, lavet på blot en time, er bare ALTID en sikker vinder.
Denne her is kan med fordel serveres i en pandekage, på en sprød vaffel eller i en fin skål med en klat flødeskum.
Møs fra den lumre ismutter og rigtig dejlig weekend ❤️

Husk at:
-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.
-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.
Ses vi?
Enestående chance for at være den første til at kommentere :-)