SKAM som teater. Her er min anmeldelse af forpremieren.

Opskrift på blomme-is. Nem og lækker dessert.

Så er det blomme-sæson, og blommer er jo meget mere end oppustede prut-maver og blommemarmelade. 🙂 Blommer smager faktisk helt fantastisk i is og det er altså ikke lige noget man kan købe i supermakedet.

Det er mega nemt at lave, især hvis du har en ismaskine. 🙂 Åhhh… begynder hun nu med den ismaskine igen? Ja, det gør jeg faktisk, for det er stadig en af mine absolutte yndlingsmaskiner i mit køkken. Jeg udgav et indlæg om ismaskiner for et stykke tid, så hvis I (stadig!) går og overvejer sådan en bandit, så læs med LIGE HER. 

Nå, skal vi komme til det vigtige?

blommeis

Opskrift på himmelsk blomme-is med ingefær og mandler ❤️

Du skal bruge:

– 200 g. færdig blommekompot:

(ca. 250 g. udstenede blommer, 50 g. kokossukker eller rørsukker og 2 cm humpel frisk ingefær smides i en gryde og koges ved svag varme til blommerne er møre. Det tager ca. 10-15 min. Sigt derefter blommegrøden igennem en fin sigte, så alle skralder og ingefær bliver sigtet fra.)

– 2 æggeblommer

– 100 g. rørsukker (eller andet sukker)

– 1 tsk. vaniljepulver 

– 2 1/2 dl. piskefløde 

– 2 1/2 dl. sødmælk

– 70 g. smuttede grofthakkede mandler


Sådan gør du:

1. Pisk æg, sukker og vanille til sukkeret er opløst og hæld derefter resten af ingredienserne (bortset fra mandlerne, som blandes i til sidst) i skålen og bland det godt sammen.

2. Smid derefter hele baduljen ned i en ismaskinen og lad den køre en times tid alt afhængig af ismaskinen.

3. Bland de hakkede og smuttede mandler i den færdige ismasse, eller drys dem over desserten inden servering.

BUM! Klar til at spise eller hælde i en bøtte og smide i fryseren. Hvis du vælger det sidste, skal du huske at tage bøtten ud af fryseren en halv times tid før isen skal serveres eller guffes direkte fra bøtten. 🙂

Hvis du ikke har en ismaskine, skal du røre rundt i massen hver halve time under frysningen, hvis du vil undgå iskrystaller. Du skal regne med at det tager 5-7 timer, før isen er spiseklar, men den er hele ventetiden værd. Denne proces er ikke specielt besværlig, men gør lige jer selv den tjeneste at investér i en ismaskine 🙂 Jeg er så sindssygt pjattet med min, og hjemmelavet is, lavet på blot en time, er bare ALTID en sikker vinder.


Denne her is kan med fordel serveres i en pandekage, på en sprød vaffel eller i en fin skål med en klat flødeskum.

Møs fra den lumre ismutter og rigtig dejlig weekend ❤️

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

Enestående chance for at være den første til at kommentere :-)

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

SKAM som teater. Her er min anmeldelse af forpremieren.