Vores magiske weekend i DYREPARKEN i Kristiansand

Opskrift på den lækreste citronfromage-is. Nem og frisk sommerdessert

I går havde vi gæster i sommerhuset, og jeg havde lavet en cirtronfromage-is, som jeg også lavede en del gange, da vi boede i varmen. Den er så lækker og frisk, og når man, som jeg, er en sucker for citronfromage, er denne her is virkelig et kæmpe hit. Jeg fik ikke taget et billede af den inden den var spist (ups), men jeg synes ikke I skal snydes for opskriften. Den er mega nem og hurtig at lave, hvis man, som jeg, har en ismaskine. Hvis man ikke har det, skal man lave isen dagen før, og rører i den ret ofte for at undgå iskrystaller.

Jeg har skrevet det før, men hvis I elsker is, så vil jeg klart anbefale jer at investere i en ismaskine. Det er så nemt at lave en lækker is-dessert, og de fleste mennesker er ret glade for hjemmelavet is.

Nå, ikke mere snak, lad mig komme i gang med opskriften. 🙂

citronfromage-is opskrift Voxtrup

 

-CITRONFROMAGE-IS-

(ca. 1 liter)

Du skal bruge:

–  2 æggeblommer

– 150 g. rørsukker

– 1/2 tsk vaniljepulver eller vanilje fra en halv vaniljestang

– 2 1/2 dl piskefløde (ja, det er nemlig lige en kvart 🙂 )

– 2 1/2 dl sødmælk

– Saft og fintrevet skal fra 2 store økologiske citroner

Sådan gør du:

– Pisk æggeblommer, sukker og vanilje luftigt til sukkeret er opløst.

– Bland mælk, fløde, citronskal og citronsaft i æggesnapsen og hæld det i din ismaskine eller i en bøtte, hvor der er plads til at røre rundt.

-Hvis du har en ismaskine, er isen færdig på en time, men jeg plejer altid at hælde den i en bøtte og sætte den i fryseren i yderligere et par timer, eller til den skal spises.

BUM. Nemt ikke?

Ciao ❤️

Psssst… Hvis du vil kaste dig ud i at lave en lidt mere kompliceret, men virkelig lækker is, så tjek min opskrift på rabarber-is med hvid chokolade ud LIGE HER


HUSK AT…

-jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling 🙂

-I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

12 Mega lækre kommentarer

 • Mette

  Citronfromage er den bedste dessert EVER, hvis du spørger mig. Uheldigvis deler manden min på ingen måde den opfattelse. Men her var kompromiset som ramte plet hos os begge – SCORE!! Og så er den tilmed super nem, ren Win Win. Tak for opskrift.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mette. Sikke en dejlig kommentar <3 Det er også et hit herhjemme. Tak for din kommentar 🙂 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Mums! Hvornår skal vi komme forbi? 😛 Den må du lave hvis drengene kommer i klasse sammen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kathrissen. Hahahaha… Det er fandme en aftale 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  😀 😀 har lige talt om “gammeldags” dessert. Mine unger synes det er SÅ mærkeligt at farmor laver det der mærkelige citron noget som er sært i miunden 😀 Selvfølgelig fromage! Måske man sku prøve is versionen for at lette lidt på stemningen 😀 Lyder lækkert!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej K. Ja, citronfromage er jo egentlig en mærkelig størrelse, men jeg har altid elsket det 🙂 Min mormor lavede det i en glasskål med flødeskums-dutter på toppen. Åh, hvor jeg elskede det 🙂 Is-versionen er lidt mere let og frisk og up to date. Prøv den! Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmmrf.. taggede jo manden i dit opslag på facebook og så kom det da bare “Ingen video?” Så gad han ik læse det.. Du må fikse video næste gang du laver det, hvis jeg skal gøre mig håb om at smage det 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej rijaH. Det vil jeg overveje 🙂 Hahahaha… mænd altså 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 😍😍 Bringer du ud?!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej A. Hahahahaha… det burde jeg 🙂 Måske der er en business i det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Det lyder så lækkert! Jeg elskede min mormors citronfromage som barn, men har det meget svært med husblas – som hun ellers brugte. Så må prøve din is!
  Hvilken ismaskine har du, er det én du kan anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Camilla F. Så er denne her is lige noget for dig 👏🏼👏🏼😉 Jeg har en QUIGG ismaskine, som er købt i Aldi til omkring 1000 kr for snart mange år siden. Den er så god! Man skal ha’ en med kompressor. Alt andet er noget lort 🙈 Hold øje med Aldi-avisen, for har set at de sælger min et par gange om året. ✌🏻️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vores magiske weekend i DYREPARKEN i Kristiansand