Når en peberkagebager bager peberkagekager ...

Opskrift på lækker ymerdrys med chiafrø og kokossukker – nemt og hurtigt at lave!

Kender I det, når man ligger inde med en humpel halvtørt rugbrød, som egentligt ikke er for gammelt? Eller er I typerne, der med sikkerhed ved, at I kun får spist halvdelen af et helt rugbrød? Det kender jeg alt til, og da jeg hader madspild, bruger jeg altid den sidste rest rugbrød til en lækker ymerdrys, som ikke bare er god ovenpå ymer, men også er så lækker ovenpå f.eks. koldskål eller æblegrød med flødeskum, mmm…

Hvis jeg ikke lige har tid til at lave ymerdrysset, når der melder sig en rest rugbrød, fryser jeg blot rugbrødet ned, og tør det op igen, når jeg har tid til at lave drysset.

Det er virkelig nemt at lave, og smager 1000 gange bedre end det ymerdrys man kan købe (synes jeg :-)), og som ofte består af rigtig meget sukker.

Prøv jer lidt frem ift. ingredienser og mængden af sukker. Måske foretrækker I det helt uden sukker, eller med flere nødder, tørret frugt eller måske solsikkekerner. Jeg varierer mit drys, alt efter hvad jeg lige har i skufferne, men det bliver altid godt. Jeg skifter også tit kokossukkeret ud med et par skefulde honning, og det bliver også super lækkert. 🙂

Nå, ikke mere snak…

 

hjemmelavet ymerdrys - Voxtrup

-YMERDRYS MED CHIAFRØ OG KOKOSSUKKER-

Du skal bruge:

– Ca. 250 g. revet rugbrød. (Jeg river det i min foodprocessor)

– 100 g. havregryn

– 50 g. chiafrø

– 50 g. hakkede mandler

– 80 g. kokossukker (eller brun farin, hvis du du bedre kan li’ den smag)

 

Sådan gør du:

– Hæld alle ingredienser på nær sukkeret på en pande og rist det i ca. et kvarter ved svag varme, mens du hele tiden vender det rundt.

– Bland tilsidst sukkeret i, og lad det smelte sammen med rugbrødsblandingen. Det tager ikke mere end et par minutter. Pas på det ikke brænder på.

– Hæld det hele ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af inden det hældes på et glas eller en dåse.

BUM. Nemt ikke?

Ciao og rigtig dejlig weekend ❤️

 

Psssst… Hvis du vil kaste dig ud i at lave dit eget rugbrød, kan du finde min opskrift LIGE HER.


HUSK AT…

-jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling 🙂

-I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

9 Mega lækre kommentarer

 • Michelle

  Skal det opbevares i køleskab eller bare på køkkenbordet? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hey Nana-girl, synes jeg læste et sted, at du har super nem rugbrødsopskrift. Så da jeg så linket i forlængelse af ymerdrys-indlægget, tænkte jeg “YES baby – den snupper jeg”! Men, men.., jeg havner hos dine kødpølse-vægge og farvekoder 😂. Har jeg overset opskriften et sted på bloggis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stine. Hahahaha, jeg har simpelthen linket til mine kødpølse-vægge istedet for rugbrødsopskriften 🙂 Flot Nana 🙂 Det er nu rettet, men du får lige opskriften her også <3 Tak fordi du er opmærksom og pøj pøj med rugbrødet. Har du en surdej? https://voxtrup.dk/opskrift-paa-det-laekreste-rugbroed-med-kerner-og-chiafroe/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Surdej no problemo. Tak for opskriften 👌. Du er jo supergod til at skrive opskrifter. Måske skulle du springe ud som kogebogsforfatter, og med din skrivestil og tankesæt kunne du jo passende kalde serien for “kogebøger med humor” 👨‍🍳

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stine. 😂😂 Det kunne være sjovt med en kogebog ✌🏻️ 1000 tak for din søde kommentar. Sådan en er virkelig guld værd ❤️ Skriv lige hvordan rugbrødet er blevet når du har lavet det. Hilsen den nysgerrige kommende kogebogsforfatter 😆

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for opskrift! Lige lavet en portion – virkelig lækkert:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Line. Ej hvor godt 🙂 Ymerdrys er jo lidt 90’er men bare super lækkert 🙂 Tak for dit feedback <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Et par skefulde kakao og noget revet appelsin skal er også virkelig lækkert i musli…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Mette. Mmm… det lyder lækkert med kakao og appelsin. Det må jeg prøve næste gang 🙂 Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Når en peberkagebager bager peberkagekager ...