Nu skal dusken sgu på disken... Eller skal den?

Opskrift på rabarber-is med hvid chokolade ❤️ Nem og lækker!


rabarberis, dessert, is, opskrift, hvid chokolade

Jeg har i dag været blogger i 2 mdr. og 20 dage (not that i’m counting…) og jeg synes det er skidesjovt. Det håber jeg at I kan mærke? 🙂

Da jeg fortalte mine venner og familie, at jeg ville oprette en blog, forventede de fleste, at det skulle være en madblog 🙂 Det var nu ikke lige det jeg havde i tankerne, men ja, jeg er rigtig glad for at lave mad og ret ferm til det, og da vi boede i Abu Dhabi, havde jeg pludselig dejligt meget tid til at kokkerere og udvikle nye retter. Og som en kæmpe bonus, havde vi jo en sød maid, som vaskede alt op efter mig. Vildeste luksus 🙂 Nå, men jeg vil rigtig gerne hive nogle opskrifter op af min turban og dele dem med jer.

Er der stemning for det?

Rabarber-sæsonen er jo ved at være over os, og der er snart overload af rabarber-billeder på Instagram. Sådan er det hvert år. Om en måneds tid er det hyldeblomsterne der tager over. Sådan er det every fucking year 🙂

Nå, men hvis I kan lide is (og hvem fanden kan ikke det?) så skal I unde jer selv, at lave denne her overlækre is  Den er ikke svær at lave, og hvis du, som mig, er heldig at eje en is-maskine, bliver den ekstra lækker. Prøv den og del den med en du holder af ❤️

Den er sød og syrlig på samme tid og er sgu nærmest på niveau med en orgasme. Den fortjener faktisk en fucking medalje 🙂

Here goes:

❤️Rabarbar-is med hvid chokolade og mandler med et strejf af ingefær, sommer og loooove,  nammenam ❤️

Først skal du lave en rabarberkompot, og den kan du sagtens lave i forvejen. Jeg plejer at fordoble portionen, så jeg også har kompot til min morgengrød eller til yoghurten 🙂 Eller måske fryser jeg den ene halvdel ned, så jeg lynhurtigt kan lave en portion dejlig is uden for orgasme-sæsonen rabarber-sæsonen.

Rabarberkompot, 1 portion

-250 g. rabarber i  små stykker

-50 g. kokossukker (du kan også bruge alm. sukker, rørsukker eller sukrin, men jeg elsker kokossukkeret pga. den karamel-agtige runde smag)

-1 tsk. vanillepulver (IKKE vanillesukker for guds skyld) eller en flækket vanillestang.

-2 cm humpel frisk ingefær (skal ikke hakkes, da den skal fiskes op igen)

Smid alt i en gryde og kog det ved svag varme til rabarberne er møre. Det tager ca. 10 min.

Afkøl derefter kompotten og husk lige at tage ingefærstykket op ad gryden inden du angriber kompotten. Ufrivillig gnaven i sådan en gren, er ikke rart. Har jeg hørt 🙂

Jeg kan godt li’ at kompotten ikke er for sød, men hvis du er til en sødere version, smider du selvfølgelig bare mere sukker i.

Isen:

-1 portion rabarberkompot

-2 æg (jeg bruger friske æg, da risikoen for salmonella vist efterhånden er meget lille, på grænsen til ikke eksisterende. Ikke? Men hvis du vil gå med livrem og seler, så skold æggene eller brug pasteuriserede æg.

-50 g. kokossukker (eller andet sukker)

-1 tsk. vanillepulver

-2 1/2 dl. piskefløde (ja, det er nemlig lige præcis en kvart liter, smart ikke? 🙂 )

-2 1/2 dl. sødmælk

-50 g. hakket hvid chokolade

-50 g. smuttede grofthakkede mandler

Pisk æg, sukker og vanille  til sukkeret er opløst og hæld derefter resten af ingredienserne i skålen og bland det godt sammen.

Smid derefter hele baduljen ned i en ismaskinen og lad den køre en times tid alt afhængig af ismaskinen. BUM! Klar til at spise eller hælde i en bøtte og smide i fryseren. Hvis du vælger det sidste, skal du huske at tage bøtten ud af fryseren en halv times tid før isen skal serveres eller guffes direkte fra bøtten 🙂

Hvis du ikke har en ismaskine, skal du røre rundt i massen et par gange under frysningen, hvis du vil undgå iskrystaller. Du skal regne med at det tager ca. 5 timer, før isen er spiseklar, men den er hele ventetiden værd. Denne proces er ikke speciel besværlig, men gør lige jer selv den tjeneste at invester i en ismaskine 🙂 Jeg er så sindssygt pjattet med min, og hjemmelavet is, lavet på blot en time, er bare ALTID en sikker vinder.


Denne her is kan med fordel serveres i en pandekage, på en sprød vaffel eller i en fin skål med en klat flødeskum og en grøn dusk mellem kuglerne. Ja, dusken er lidt 90’er, I know, men skal den nu også boykottes? Er der måske nogensinde nogen, der har taget skade af at guffe en dusk? 🙂 Og her stopper jeg mig selv.

Held og lykke, og tak mig senere 🙂

Møs fra den lumre ismutter og tak fordi du læste med. TAK ❤️

Ps: Dusken på billedet er fra min have. Aner ikke hvad det er, men synes den pynter på den lidt kødfarvede is. Ja, det ligner sgu nærmest en røv der har fået stukket et blad mellem ballerne. Beklager. Men lad jer ikke narre, for holy shit hvor smager isen himmelsk 🙂

 

Ciao folkens ❤️


OG HUSK NU…

At I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

 

 

 

 

 

 

10 Mega lækre kommentarer

  • Miquel Armfield

    How’s it going, abudhabihausfrau?

    Want to be Instagram cool?

    Have you ever wondered what it feels like to be an Instagram Influencer?

    Imagine: It’s Friday morning and you’ve promised yourself you’d go for a run today.

    You pull out your cell.

    Hit the Instragram App.

    Wow, you think, Over 800 likes on a single picture.

    You put your soft slippers on and head to the kitchen for some tea. After putting on the kettle, you pull out your phone again.

    Bam! Another 38 likes.

    Here comes another one. This time it is not a like but a message from one of your followers. They commend you on your success and let you know they absolutely love your content.

    As you read it, you begin to grin. It’s a super hot person, and they love your posts.

    As you sip your tea, you start typing up a response. But then your cell buzzes.

    Oops, another message. But you can’t hit them back—you’ve got to hit the gym.
    Anyways, you get the point. This is the life of an Instagram celebrity. I should know, because I have made many of them.

    My job is to take people from Instagram nobody to Insta-celebrity. (It sounds foolish, but results don’t lie.)

    Imagine if you increased your popularity by 100%, or 1000%?

    Truth is, it is not the most complicated thing in the world to get more. As an example, all the old pros use our website.

    In just minutes after posting, we get your images piled with likes.

    With this you’ve a big chance to be featured in the “Top Post” section.

    Sound too good for reality? Here’s what you’ve got to do to get a taste:
    1. Click https://brightjam.casa
    2. Enter in your Instagram username.
    3. 10 – 15 likes are going to be sent to your three most recent pictures. Just like that.

    Being a regular staple on that page will increase your growth 10x, easy. You know where the answer to fame is. Now reach for it. Are you ready?

    See you on the flipside.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anita

    Hej Nana har lige lavet isen, og det tegner til at blive en success – også uden ismaskine – glæder mig til at servere den i weekenden:) tak for den
    kh Anita

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogmaster Voxtrup

      Hej Anita. Juhuuuuu, hvor er det dejligt at høre 🙂 Jeg lavede den også uden ismaskine for et par uger siden, da jeg ikke har en ismaskine i vores sommerhus (det burde jeg 🙂 ) og den blev så lækker. Og det gode ved, at man skal røre i den, er at man får lov til at smage undervejs. YAY 🙂 Kh. Nana

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej Nana, det ser virkelig lækkert ud! Skal der ikke noget vand i rabarberkompotten? 🙂 Kh. Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogmaster Voxtrup

      Hej Katrine. Nix, der er masser af væske i rabarberne, så personligt synes jeg at kompotten bliver for vandet, hvis man tilføjer mere vand. Lad mig lige vide hvad du synes, når og hvis du får lavet isen 🙂 God fornøjelse <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Hey Nana, fantastisk – tak for opskrift. Skal have investeret I ismaskine snart. Hvilken en har du? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogmaster Voxtrup

      He Marianne. Ja, det må du simpelthen gøre ASAP. Du skal købe en med kompressor, selvom de er lidt dyrere. Hjemmelavet is i Abu Dhabi er uundværligt, men uden den gode danske fløde bliver isen ikke helt så god. Men prøv dig frem smukke 🙂 Møs

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogmaster Voxtrup

      HEJ skulle der selvfølgelig stå 🙂 He he 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Ja tak til opskrifter ind i mellem, men ikke på bekostning af diller og andet inspirerende 😉 isen lyder mega lækker og skal klart prøves, er også total fan af min is maskine. God lørdag aften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogmaster Voxtrup

      Hej Mette. Du skal simpelthen prøve denne is 🙂 Fedt at du har en is-maskine. Jeg kunne ikke leve uden! Tak for din kommentar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nu skal dusken sgu på disken... Eller skal den?