Kender I det...

Sådan er børnehavebørn!

Eller… nu kan jeg jo selvfølgelig ikke skære alle børnehavebørn over en kam, men jeg vil nu våge den påstand, at jeg ikke rammer helt ved siden af. Ellers må I sgu lige gi’ mig en lussing og en kommentar ok? 🙂

Jeg er en heldig ejer af et styk børnehavebarn på 4 år. Han er nummer 2 i rækken, og jeg har derfor været igennem børnehavemøllen før. Historien gentager sig fuldstændig, og jeg føler mig rimelig sikker på, at det hverken er institutionen eller forældrene der gør udfaldet. Jeg tror simpelthen, at det er noget alle børn i børnehave-alderen SKAL igennem. Og bare rolig, de kommer ud på den anden side igen, selvom perioden godt kan føles lidt lang.
Lad mig vide om jeg er helt gal på den i forhold til nedenstående observationer.

Here goes:

De 10 mest brugte børnehave-ord:

1. Numse
2. Lort
3. Prut
4. Pruttebæ
5. Tissemand
6. Tissekone
7. Skidelort
8. Tis
9. Skideprut
10. Pruttenumse

 

De 5 mest brugte børnehave-sætninger:

1. Nå, men så må du ikke komme til min fødselsdag! (Intet kan trumfe denne! “Nej, Herman, du må ikke få en is.” Nå, men så må du ikke komme til min fødselsdag! Okay så…)

2. Du må kun komme til min fødselsdag hvis… (jeg får et eller andet!)

3. Du er en numseprut. (Punktum!)

4. Det må du ikke sige, for du er en piiiige. (Skal synges! Melodi: Vi er de bedste, os kan ingen tæske)

5. Nå, men så er du en baby! (Kan trumfe det meste.  “Herman, jeg vil gerne ha’, at du vasker dine hænder når du har været på toilettet”. “Nå, men så er du en baby!” Øhhhh…

 

Man kan altid regne med, at det første de spørger en om, når man henter dem fra børnehaven, er et af følgende spørgsmål:

1. Har du noget med til mig?
Og her er vi ude i noget spiseligt. Anything goes. En blød kiks, banan, gammel figenstang eller en humpel agurk. Det vigtigste er, at man har noget med! Punktum.

2. Hvad skal vi lave i dag?
Og her er det ikke nok at svare “vi skal hjem” No no no… Man skal helst toppe 7 timers fri leg med vennerne og 3 retters økologisk menu, hjemmebagt brød og udskåret frugt. Umuligt at toppe medmindre man trækker iPad kortet. Pis.

3. Må jeg få noget?
Og her er vi ude i alt fra kategorien “alt spiseligt” til kategorien “alt fra Fætter BR” afhængig af barnets lune.
Vær’ derfor altid forberedt! Det er virkelig skidt hvis man hverken har noget med, eller har planer for eftermiddagen. Og så er det jo rart, at man altid kan redde sig ud af rollen som den uforberedte mor med at ty til 3’eren. “Ja, min skat, du må få en is. Eller en dejlig te-bolle. Eller frit valg på alle hylder i Fætter BR.” Fuck.  Et godt råd må derfor være, at man altid har noget med i tasken. Det er godt givet ud 🙂

FullSizeRender (3)

Hvad siger I, jer med børnehavebørn? Er jeg helt ved siden af? Skriv gerne en kommentar 🙂

Tak fordi du læste med ❤️

Psssst… Hvis du har et skolebarn, vil du måske finde DETTE indlæg interessant. Det bliver sgu ikke nemmere med de ældre børn.

20 sept. 12017:

STATUS: Har nu et 5 årigt børnehavebarn, og der er sket meget på et år. Ordforrådet er blevet meget mere nuanceret og der er knapt så meget numse og prut, men det er sgu stadig det samme han spørger om, når jeg henter ham. Jesus altså. 🙂 

 

 

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

21 Mega lækre kommentarer

 • Vala

  Næsten som at læse om min på 4 1/2 år.
  Dog er også numse-Kristian af en eller anden grund også meget populært 🙄
  At ikke blive inviteret til hans fødselsdag er også noget jeg bliver truet med ret tit og når han virkelig er sur så siger han “så elsker jeg dig ikke mere mor” åh det gør ondt i hjertet men heldigvis går det ikke lang tid før han elsker mig igen og jeg tilmed er blevet hans kæreste 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Herhjemme hitter de flest ord på listen i en grad som de aldrig gjorde hos storebror. Dog er ynglingsordet fucking… Og da lillesøster kom til verden for 9 mdr siden havde vi 14 vidunderlige dage. Hvor jeg blev mødte af følgende hilsen; Hej fucking dumme lorte mor og fucking dumme lorte Dagmar (udtalt med glad børnerøst)… Behøves jeg sige at jeg var ret glad da han efter 14 dage tilgav mig for familieforøgelsen og udvalgte lillesøster til hans kæreste eje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Karen. Hahahaha, hvor er det sjovt. Nok mest fordi det er overstået 🙂 Hvor er det dejligt, at han har udvalgt hende til hans kæreste eje. Der er intet som slår søskende-kærlighed! Rigtig dejlig sommerdag og tak for din kommentar 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Genkender samtlige ord, herhjemme, fra S på 4 år 😂 Læg dertil “lortepik” og “fucking” 🙄 Dog har han ikke helt styr på fucking, så ofte siger han bare: “Du er en fucking” 😅 Det værste han selv synes han kan sige er “Så er jeg ikke din ven mere” eller “Så er jeg ikke din mor mere” 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Emilie. Hahahaha, elsker den sidste kommentar 🙂 🙂 “Så er jeg ikke din mor mere” Hahahaha, fandme sjovt. Tak for grin 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Spot on!
  Især den med ikke at må komme med til fødselsdagen! Og her bruges også, at så kommer jeg ikke med hjem til enten Carl selv! (??!! svært at undgå 🙂 eller hans bedste ven, Felix!
  Åh det er sjovt! Kender alle variationerne 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Cathrine. Hahaha, ja den er svær at undgå 🙂 Hvor er det sjovt. Hvor gammel er Carl? Tak for din kommentar og rigtig skøn weekend ( lige om lidt 🙂 ) Kh. og numseprut fra Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anota

  Jeg arbejder i en børnehave, og alle ordene er temmelig velkendte og brugte 😂😂
  De værste “trusler” jeg er blevet udsat, for af 4-årlige børn er bla.: “så kommer min far bare og saver dig over” 😳😂 og “min mor bliver rigtig meget sur på dig” 😖😂 “jeg smider dig i skraldespanden” 👍🏼😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Anota. Hahahahaha, hvor er det sjovt:-) 🙂 Tak for din kommentar. Fedt at få en fagkyndig på banen 🙂 God aften. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er en baby😂, den troede jeg kun min dreng brugte, og det har været lidt uklart om det er ment som en fornærmelse😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Julie. Jeg tænker det kommer lidt an på tonefaldet 🙂 Her hjemme kan det både være ment som drillerier og direkte vredesudbrud 🙂 Tak for din kommentar 🙂 Kh. Nana AKA babyen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hahahaha! Jeg har ikke børn og er ikke engang tæt på at få det… Men nøj, hvor jeg grinede af det her 😂 Glæder mig til samtaler på så højt plan, når det engang bliver børnetid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Sarah. Du har meget at glæde dig til kan du tro 🙂 🙂 Tak for din kommentar og god weekend 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Piximouse

  Amen, det er så godt lige at blive mindet om, hvad der er i vente 😉 Min ældste, 10 år i morgen, sagde altid “så er du bare ikke min mor mere”. Hmmm… Det holdt aldrig så længe, for man har pænt meget brug for sin mor, når man er sulten!
  Han pakkede også en gang sin taske og sagde: Nu flytter jeg til Afrika! (I en periode med meget interesse for verdens lande) Han gjorde det heldigvis aldrig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinogmor

  Åhh Gud 😱 Mit yngel gør/siger allerede næsten alle de ting du nævner, og hun starter først i børnehave om en måned… Hvad skal det ikke ende med ?! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Vinogmor (elsker det navn) Hahaha, ja hvad skal det ikke ende med? ENJOY siger jeg bare 🙂 Tak for din kommentar, den sætter jeg stor pris på 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Her er det prutteskid og så er den mest brugte sætning hvis noget ikke går sønnens vej:”Du er ikke min bedste ven mere!”.

  Den får jeg gerne et par gange om dagen haha 😀 Men ellers er de vidst meget godt ramt 😉

  Han formåede i øvrigt til min mors bryllup i fredags at få 4 bedste venner på meget kort tid, hvor af de 3 af dem altså blev droppet til fordel for den næste osv… haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Rijah. Hahahaha, genialt 🙂 Tak fordi du er så sød til at kommentere 🙂 Hvor gammel er din søn?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen jeg følger dig jo på snapchat og så måtte jeg jo lige kigge din blog også, og så var den jo mega sjov og god, så må man jo engagere sig lidt 😉

   Han er lige blevet 4 år her i juli, så han er vidst på Herman’s alder 🙂

   Blev jo egentlig lokket ind på din snap af Rikke vidst nok, altså the insider, som sagde du snappede en del om dillere, så bliver man jo nysgerrig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Rijah. Fnis, det er sjovt 🙂 Herman blev 4 i febr., så de er nærmest jævnaldrene 🙂 Vildt sød alder, trods en del lortesnak. Åh, smukke Rikke. Hende skal jeg lige ha’ skrevet til nu når hun er hjemme fra Singa. Har ikke set hende i alt for lang tid. Kender du hende?Endnu engang tak for dine kommentarer <3 Møs Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min Magnus holder aldrig kæft haha.. og hver eneste sætning starter med Men mor eller Og mor. og så noget han vil ha.. haha

   Jeg kender hende gennem hendes blog og har kort mødt hende et par gange i forbindelse med events da hun var hos BeautyPR 🙂 Men hun er da den sødeste 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kender I det...