Enden er nær. (Endelig) en ny podcast fra Third ear

Sneak Pik, Sneek Peek, Sneak Peak eller…?

Jeg staver ikke perfekt. Langt fra faktisk. Mange ord er virkelig svære for mig at stave til, og jeg har f.eks. stadig svært ved, at hitte ud af hvornår jeg skal bruge nogle eller nogen. Og ja ja, jeg kender godt Some– og Any-reglen, but still. Og så er der de ord, som jeg aldrig kan stave korrekt første gang, selvom jeg efterhånden har skrevet dem mange gange. Disciplin er et af de ord. Diciplin, disiplin, deciplin…

Nå, men så er der de ord, som nærmest ALLE i det danske land skriver forkert, så den rigtige stavemåde faktisk bliver tolket som værende forkert.

Jeg er ret aktiv på IG, og jeg følger ret mange kreative mennesker, butikker, modebloggere, kendisser, store og små designvirksomheder mm. Et af de ord VIRKELIG mange af dem elsker at bruge, er ordet SNEAK PEAK. Det skriver de når de f.eks. holder Black Friday, og liiiige vil løfte sløret for en lille del af det, der bliver sat ned. Eller hvis en designvirksomhed vil give os en lille forsmag på en ny kollektion, skriver de måske “Sneak Peak på vores SS18 kollektion, som kommer i butikkerne til februar.” Det kunne også være Tivoli, som ville give os en lille Sneak Peak på deres nye ELF musical. Der er masser af eksempler på det. Jeg er sikker på, at I har set det mange gange ikke?

sneak peek

Men prøv nu lige at høre her.

Det er forkert at skrive SNEAK PEAK.

Det betyder nemlig noget så sexet som en bjergtop der dukker frem fra tågen. Hello mountain.

Så altså…

Med mindre du taler om bjerge, bakker eller plateauer, så skal du altså ikke skrive SNEAK PEAK.

sneak peak

Men hvad er så det rigtige at skrive?

Er det Sneek Peak? NEJ

Er det Sneak Pik? NEJ, men det kunne være sjovt 🙂

Den rigtige stavemåde er… trommehvirvel…

SNEAK PEEK

Som altså betyder smugkig eller forsmag. Se, det giver jo straks mere mening. 🙂

elf

Gentag efter mig: SNEAK PEEK, SNEAK PEEK, SNEAK PEEK.

Nu glemmer I det aldrig vel? Og hey, DEL DEL DEL med alle jeres venner, som helt sikkert staver det forkert. For det gør de. Med mindre de selvfølgelig taler om bjerge, men hvem fanden gør det?Næsten ALLE staver det forkert. Selv mange af de store danske designvirksomheder, som også rækker langt ud over Danmarks grænser.  Og dem der staver det rigtigt, kan faktisk ikke bruge det til så meget, da alle jo tror de staver det forkert. Så deeeeeet…

Til info kan jeg fortælle jer, at der lige pt. ligger 867.195 opslag på IG med #sneakpeak og meget få af dem (altså jeg har ikke været alle opslagene igennem) handler om bjerge. 🙂

Er der i øvrigt andre ord som generelt bliver stavet forkert? Hit me 🙂 Måske jeg selv staver dem forkert. Det er faktisk meget muligt.

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

12 Mega lækre kommentarer

 • Chresten

  Jeg havde fornøjelsen af at indføre den månedlige ‘Sneak Peek’ i musikerbladet LineOut tilbage i 2000. Serien var et hemmeligt besøg til en koncert, som vi så anmeldte uanmeldt (!) 😊Jeg glemmer det også stadig – stavemåden! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cola

  jeg troede det hed sneak pic … et snigebillede, haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Siger man så “en sneak peek” eller “et sneak peek” ? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stephanie. Et sneak peek. Tror jeg. Spørger lige en ven 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej igen. Min ven siger også, at det hedder ET sneak peek 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  😂 aaaah, jeg elsker den slag indslag med fokus på korrekt sprogbrug. Jeg har en lille kæphest med sammensatte ord. Kæp hest – ja meningen bliver jo…hmmm mærkelig. Den anden dag var jeg til bryllup i en kirke. Her sang vi fra:
  Den Danske
  Salme
  Bog
  Bog kommer ligesom til at hænge så mærkeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Og så skulle der selvfølgelig stå “slags” ✌️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stina. Hahahahaha… Måske er det fordi de skiller alle ord ad på engelsk. Vi er jo så internationale her i Danmark. 🙂 Men jeg er enig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ej, hvad er some – any reglen? Jeg kan overhovedet heller ikke finde ud af nogle og nogen, selvom jeg generelt føler jeg staver meget godt og er sådan ret almindeligt begavet 😳🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Enden er nær. (Endelig) en ny podcast fra Third ear