Overvejer...

Opskrift på lækre hjemmelavede karameller med mandler. Pssst… De er nemme at lave :-)

Inden vi flyttede til Abu Dhabi, lavede jeg ret ofte de her lækre og bløde karameller, men efter vi er kommet hjem, har jeg faktisk glemt alt om dem. Det er en kæmpe fejl, for de er så MEGA lækre, og jeg advarer jer… Der er stor sandsynelighed for en mundorgasme. Just saying 🙂 

Nå, men i går besluttede Herman og jeg, at vi ville lave dem til farfar, som elsker karameller, og som vi i skrivende stund er på besøg hos. Normalt ville jeg ikke sidde med computeren fremme hjemme ved mine svigerforældre, men de er taget i cirkus med børnene, og jeg så derfor lige mit snit til at få sendt opskriften ud i æteren til alle jer, der har spurgt til den, efter jeg viste karamellerne frem på min snapchat (Nanavoxtrup hedder jeg i øvrigt der) tidligere i dag.

Jeg fik opskriften af en bekendt for 10 år siden, og de er ret nemme at lave. Det kræver ikke at man har hverken sukkertermometer eller andre specielle redskaber, så I skal ikke blive bange. Hvis du følger mine instrukser, kan det næsten ikke gå galt, det lover jeg 🙂

hjemmelavede karameller med kondenseret mælk

-HJEMMELAVEDE KARAMELLER MED MANDLER-

(ca. 80 stk)

Du skal bruge:

– 100 g. smør (jeg bruger saltet smør)

– 60 g. brun farin

– 60 g. rørsukker

– 1 dåse sødet kondenseret mælk (ca. 400 g) Man kan også lave sin egen kondenserede mælk, men jeg køber den på dåse. Det er bare nemmere. 🙂

– 1 stor spsk. god honning

– 50 g. groft hakkede mandler (du kan også bruge andre nødder. Prøv dig lidt frem og find din egen favorit) 


Sådan gør du:

– Start med at finde en firkantet form frem på ca 15 x 20 cm (sådan ca.) og for den med bageparpir.

– Hæld alle ingredienserne (på nær mandler!) i en gryde og tænd for det laveste blus.

– Når alt er smeltet, skrues der op for varmen mens du rører godt i gryden.

– Når det begynder at koge, stiller du dit æggeur til 13 minutter.

Og nu bliver det vigtigt, for i de 13 minutter…

– Skal du konstant rører i den boblende karamel-masse. VIG IKKE FRA GRYDEN. Hvis det bobler for meget, skruer du lidt ned, men det er vigtigt at massen stadig koger. OBS, hvis massen koger for kraftigt, kan den hurtigere blive gylden, så sørg for at massen koger, men ikke for kraftigt. Det kan også ske at sukkeret krystalliserer, så karamellerne smuldrer.

Efter de 13 minutter skulle din masse gerne have fået en let mørk gylden farve ikke sandt? 

– Tilsæt de hakkede mandler og hæld massen op i formen med bagepapir.

– Stil formen på en varmebriks i køleskabet og lad karamelmassen køle i mindst 3 timer. (3 lange timer, I know 🙂)

-Ta’ den stivnede karamelmasse ud af formen, læg den på et skærebræt og hiv bagepapiret af.

– Skær karamellerne ud i den form du ønsker. Jeg synes små kvadrater på ca. 15 x 15 mm er lækre, men måske fortrækker du de mere traditionelle aflange karameller? Hvis karamelmassen er for hård at skære i, skal du bare lade den ligge på skærebrættet i 10 min. og prøve igen. 

– Pak de færdige karameller ind i små stykker bagepapir eller cellofan og læg dem i en dåse eller i et patentglas. Du kan også overtrække dem med chokolade. Det er virkelig lækkert, men også lidt tidskrævende.

De skal opbevares i køleskabet og holder sig fint i et par uger. Vores har dog aldrig holdt så længe, hvis I forstår… haps 🙂

BUM. Velbekomme og husk at dele karamellerne med alle dine venner ❤️ Eller del opskriften med dem, så de kan lave dem til dig, muhahahaha…

hjemmelavede karameller med kondenseret mælk

 

Ciao og rigtig dejlig lørdag ❤️


HUSK AT…

-jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling 🙂

-I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

24 Mega lækre kommentarer

 • Lis Y

  Jeg har lavet dem, de blev rigtig gode og nu vil hele familien have mig til at lave en portion mere 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Christiansen

  Hej 😊
  Jeg har netop lavet dine karameller og allerede da jeg kogte karamellen synes jeg, den lugtede underligt og den har en lidt underlig smag.
  Jeg tænker om den kan være brændt, selvom at jeg har rørt i den hele vejen igennem?
  Rigtig glædelig jul 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Nu har jeg lavet de her karameller og de lykkes ikke😱 De blev stenhårde! Blødte massen lidt op i ovnen så de kunne skæres men de var helt hårde når man havde tygget et par gange😳 Hvad gik der mon galt….?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Sandra. Ej altså, hvad pokker kan der være sket? Altså de bliver helt hårde når de står på køl og de skal lige stå lidt fremme inden man kan skære i dem, men bliver dine ved med at være hårde? Prøv at lade dem stå på køkkenbordet en times tid. Ved simpelthen ikke hvad der kan være gået galt. Mine bliver altid helt perfekte og jeg har efterhåndet lavet dem mindst 20 gange. Har du mod på at prøve igen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Ja bliver nødt til at prøve igen, dine ser så lækre ud😊 Måske 13 min er for længe på mit komfur…. Tak for dit svar😉 Og nu jeg “har” dig vil jeg sige tak for en fantastisk blog😍 Håber du får den ønskede swipe funktion på et tidspunkt😆

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ikhlas

  Tusind tak for opskriften den skal helt klart prøves .. hvilket mærke smør bruger du? (Spiser normalt ik smør så ved ikke hvilket mærker smager bedst.. er kæregården fint? Eller Bedst med Lurpak?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ikhlas

  Tusind tak for opskriften den skal helt klart prøves .. hvilket mærke smør bruger du? (Spiser normalt ik smør så ved ikke hvilket mærker smager bedst.. er kæregården fint? Eller skal det være

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ikhlas. Jeg bruger bare en helt almindelig rigtigt smør. Måske fungerer det ok med de smørbare (som kærgården) også, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Give it a try 🙂 Rigtig god fornøjelse og glædelig jul.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Åhh længe har jeg søgt efter en opskrift hvor man ikke skal bruge termometer, for det magter jeg bare ikke! Endelig! Må bestemt prøve din opskrift, de ser super lækre ud! 😁 lige et enkelt spørgsmål, en varmebriks, er det noget specielt fancy noget?? Eller bare det vi i Jylland kalder en bordskåner?! 😉😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kristina. Hahahaha… Ja, en varmebriks er blot en bordskåner 🙂 Held og lykke med dem og rigtig glædelig jul <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NØJ de ser lækre ud – dem skal jeg teste… tænker de er perfekte som værtindegaver op mod juletid også. (who am I kidding – kommer garanteret til at æde dem alle selv)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Jette. De er super dejlige og lette at lave. Og de er HELT perfekte som værtindegave 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  De skal klart prøves 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Randi. Man dør en lille smule af lykke over de karameller, så dem skal du helt klart prøve <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Så godt snappen med dem! Dem må jeg helt sikkert prøve at lave.
  Iøvrigt – har du nogensinde en dårlig dag? Haha! Du virker simpelthen så overskudsagtig og ser så glad ud altid. Det smitter! Og tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Trine. Hahahaha… Om jeg nogensinde har en dårlig dag? JA bestemt! Men det er sjældent jeg har en HEL dag, der er dårlig. Men hey, jeg arbejder heller ikke lige pt, og det giver mig et kæmpe overskud 🙂 Glad for at det smitter, det er jeg super glad for at høre. Kæmpe TAK for din kommentar, og held og lykke med karamellerne. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Shit de lyder gode. De skal klart prøves – snart 😊 Skal bare lige have alle ingredienserne 👍🏼Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Emilie. Rigtig god fornøjelse <3 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Den opskrift lyder så nem at jeg ikke engang kan få det til at gå galt.
  Den skal helt klart afprøves!
  Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de lækre ud ! Den opskrift skal da afprøves asp 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Mums! Hvordan skal jeg tabe mig når min svigerfar disker op med kantarelmadder, efterfulgt af dry aged steaks, nye kartofler og rødvin OG at du nu har lagt en opskrift på lækre karameller op?!?!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej kathrissen. Hahahahaha….Livet på slankekur er en bitch! Sød svigerfar i øvrigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Overvejer...