Her hvor jeg sidder... #6

Opskrift på skinkehorn og pølsehorn. Grove, lækre og nemme.

Er der seriøst noget bedre end at have hjemmebagte lækre pølsehorn og skinkehorn i fryseren? Til madpakken, udflugten, køreturen, ulvetimen… Det er måske overdrevet at sige, at hornene er løsningen på de fleste af vores problemer, men det er sgu tæt på. 🙂

Jeg har eksperimenteret en del med opskrifter gennem tiden, og har nu knækket koden til dem der fungerer bedst for mig. De er bløde i midten og har en tynd sprød skorpe. Mums. Håber I har lyst til at prøve min opskrift. Den er ret nem.

Jeg plejer i øvrigt at lave dobbeltportion, så der bliver 16 skinkehorn og 16 pølsehorn.

skinkehorn

 

Opskrift på pølsehorn og skinkehorn (8 pølsehorn og 8 skinkehorn)

-5 g. gær (eller 40 g. for hurtigere hævetid)

-1 dl. mælk

-1 dl. A38 eller andet yoghurt.

-1 stort æg

-1 dl. olivenolie

-1 spsk. honning

-250 g. hvedemel

-250 g. rugmel

-1 tsk. salt

Fyld:

-Skinke (8 skiver)

-ost (8 små skiver)

-Pølser ( 8 stk. små eller 4 stk. som du deler)

-Evt. ketchup.

På toppen:

-æg til pensling

-Chiafrø

-Sesamfrø

Sådan gør du:

-Opløs gæren i mælken og bland resten af ingredienserne i.

-Ælt dejen til den er smidig. Hvis den er for klæbrig, skal der lidt mere mel i.

-Lad dejen hæve i skålen med et vådt viskestykke over i ca. 5 timer (og kun ca. 1,5 time hvis du har tilsat 40 g. gær).

skinkehorn og pølsehorn opskrift

-Når dejen har hævet, deles den i to, og hver klump rulles ud til en cirkel og skæres i 8 trekanter.

-På de første 8 stk. lægger du skinke og ost som vist på billedet. Ja, nu skal jeg jo ikke gøre mig til dommer over, hvordan man ruller et skinkehorn, meeeeen jeg har set virkelig mange uheldige horn, som var rullet meget skørt og ikke ligefrem var lækre at se på. 🙂 Nå, men I bestemmer selvfølgelig selv. MEN, et godt råd her fra, er at folde siderne lidt ind i begge sider inden du ruller (som på billedet). På den måde bliver den smeltede os inde i skinkehornene. Smart ikke?

-I de 8 andre trekanter lægger du pølser og evt. en smule ketchup. Og ellers er det samme fremgangsmåde som ved skinkehornene.

-Lad de rullede horn hæve i en halv time under et fugtigt viskestykke og pensl dem derefter med æg og drys med sesamfrø og chiafrø. Jeg plejer at drysse pølsehornene med chiafrø og skinkehornene med sesam, så det er nemt at kende forskel når de skal hives op af fryseren.

-Bag dem i ca. 15 min på 200 grader varmluft.

BUM, velbekomme  ❤️

Smid endelig en kommentar hvis I prøver opskriften og har ris/ros til den 🙂

 

Har du prøvet at bage dit eget rugbrød? Du kan finde opskriften på mit lækre kernerugbrød med chiafrø lige HER 🙂


OG HUSK NU…

At I kan følge mig på facebookbloglovin og instagram hvis I lyster. Og på Snapchat, hvor jeg er ret aktiv. I finder mig under navnet nanavoxtrup. Ses vi? ❤️

 

3 Mega lækre kommentarer

 • Maria

  Den skal jeg prøve i påsken! Mega god idé med skinke og ost. Det har jeg aldrig fået men kan KUN forestille mig at det er RET GODT! 😀 god påske, verdens sjoveste Nana!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Blogmaster Voxtrup

  Hej Ida. Fra fryseren smider jeg dem bare direkte i oven eller på brødristeren. Jeg tager dem aldrig ud i god tid, men det kan du sagtens gøre. Tak for din søde kommentar og rigtig dejlig weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Tak for opskriften de ser mega lækre ud!

  Når de har været i fryseren varmer du dem så? Eller tager du dem bare op i god tid? 🙂

  Og tak for en fantastisk blog!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Her hvor jeg sidder... #6