Jeg sætter en kæp i hamsterhjulet!

Forældrefesten. En pisse god investering.

Jeg har haft lyst til at skrive dette indlæg, siden vi i sommers var til vores første fest med forældrene fra vores søns klasse. Hvorfor jeg ikke har fået skrevet det før, ved jeg ikke, men nu har vi altså været til endnu en forældrefest for et par uger siden, og nu MÅ det skrives. Det er nemlig så skide vigtigt!

Here goes:

Vores søn kom sent ind i klassen, da han startede sin skolegang i Abu Dhabi. Han kom altså først ind i klassen i midten af 1. klasse, og lige så meget som han var den nye dreng, var vi de nye forældre, der lige skulle falde til.

Da vores søn havde gået i klassen et par måneder, blev vi inviteret til forældrefest, og jeg må indrømme at både min mand og jeg var noget lorne ved projektet. Det er nok meget naturligt, når man skal til fest med 20 mennesker man kun kender som Elliots far, Milles mor osv. Jeg kan på en måde godt forstå, at der er nogle der vælger det fra. Ikke orker. Vi hankede dog op i os selv, fik afleveret ungerne ved min mor og drønede til fest. Og så endte det med at blive en fantastisk dejlig aften med god mad, musikquiz, drinks og dans til den lyse morgen. Da vi cyklede hjem var vi høje på god energi og kunne slet ikke fatte, at vi havde overvejet ikke at tage med.

Det viste sig nemlig at være den bedste investering. Ikke bare for os selv, men også for vores søn.

Der sker nemlig noget magisk når de forældre man er vant til kun at krydse i forbifarten i skolen eller på fritten, pludselig viser sig at være de sygeste Nick og Jay fans, at kunne Britney Spears fødselsdato, eller kunne bælle shots som en 15-årig. At hende moderen man troede var pædagog i virkeligheden er den sygeste business kvinde forklædt i fjeldræv fra top til tå. At Katrines far, som man aldrig har set er pædagog og gift med fjeldræven. Og i øvrigt vildt sød, og bare altid henter unger forskudt af én selv, og man derfor aldrig har set ham.

Og så sidder man pludselig der med en flaske vin i den ene hånd og en grillbøf i den anden, mens den ene røverhistorie efter den anden kommer på bordet. Og før man ved af det, står man i et partytelt og øver sine bedste dansemoves imens ens mand får en mindre hjerneblødning og laver et væddemål med en virkelig veltrænet far om hvem der til næste forældrefest tør lave ormen. Jesus altså.

Og så sker der det magiske, at man dagen efter skal aflevere ens barn til en børnefødselsdag, og pludselig er på kram, og grin, og tak for sidst, og fuck hvor er jeg tung i hovedet i dag, og shit hvor var det en hyggelig aften i går, og hey, skal vi tage en tur på McDonalds mens ungerne er til fødselsdag, og hey, skal vores unger ikke ses til en legeaftale snart… Og ungerne kigger lidt forbløffet på en, for er vores forældre nu venner, bare sådan lige?

Pludselig kan jeg selv huske hvor dejligt jeg syntes det var, når mine venners forældre hyggede sig med mine forældre. Når de skulle hente én fra en fødselsdag, og lige blev hængende og sludrede. Det var så trygt og rart.

Og ja, nu har vi lige været til nummer to forældrefest, og det var endnu engang en fed aften, hvor jeg lærte helt nye sider af forældrene. En af mødrene havde jeg faktisk aldrig rigtig mødt før, da vores veje aldrig har været krydset. Der blev danset og sunget og spillet diller-bingo, og før jeg vidste af det, stod jeg og skrålede “Den knaldrøde gummibåd” ned i en knækpølse. Og min mand lavede ormen og scorede så mange point. De andre forældre har vel nærmest aldrig set manden i andet end jakkesæt og slips, og nu vil de for evig tid huske ham for hans orm (som man siger, Muhahahaha…). Det er så fantastisk befriende.

SÅ NEJ. Det er ikke bare en fest. Det er SÅ meget mere. Det er den vildeste investering i dit barns fremtid. Hvis der er er konflikter i klassen, er et sammenhold mellem forældrene SÅ meget værd. Et helt specielt sammenhold, der blandt andet er bygget på grin, drinks, dans og fortrolige snakke en alt for sen nat. Snakke om en hård skilsmisse, ny kærlighed, et dødsfald i familien eller andet. Snakke som er svære at tage når børnene er i nærheden. Snakke som er svære at tage hul på en tidlig tirsdag morgen. Snakke som måske kræver en flaske rødvin. Min pointe er bare, at hvis lokummet brænder i en familie, er det meget nemmere når man kan blive mødt af et kram i skolegården. Det er lettere at hjælpe. Lettere at blive hjulpet. Lettere at stå sammen hvis man er blevet rystet sammen i en fjollet dans og en sang i en knækpølse.

Det er sgu ikke bare en fest. Det er en kæmpe gave til ens barn, at man tager med til de forældrearrangementer der nu måtte være. Så jer, der ikke prioritere de der forældrearrangementer, hank nu op i jer selv, og gør jer selv og jeres børn den tjeneste at tage med næste gang. GØR DET NU BARE!

Og hvor bliver jeg glad, hvis I vil dele dette indlæg. Jeg synes det er SÅ vigtigt, at det kommer ud til en masse forældre. Måske kan lige netop dette skriv få dem med til det næste forældre-arrangement. Måske? Jeg håber 🙂

Peace, love and harmony fra mig.

Ciao amigos 💋 Og god weekend 🙂

foraeldrefest2

 

 

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

15 Mega lækre kommentarer

 • Kristina

  Hej Nana, jeg faldt lige over dit indlæg og bliver både glad og lidt vemodigt ved det. For ja det er fantastisk når en forældrefest arter sig som den du beskriver! Men også mega afhængig af hvem der er en del af det…
  Nu ligger landet sådan her at vi havde vores pige i netop din søns klasse lige indtil I kom…og jeg har mødt mange nye dejlige mennesker i hendes nye klasse, men det blev aldrig på samme måde. Så jeg kan godt forstå din optur over netop din oplevelse med forældrefesten, jeg har de bedste minder om dengang vi kom med vores netto poser med alkohol i og gav den gas til den lyse morgen i daværende 0. klasse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kristina. Jeg ser simpelthen først din kommentar nu, men hellere et svar nu end aldrig ikke? Hvor er det sjovt at din datter har gået i Arthurs klasse. Der er blevet dannet nye klasser efterfølgende, så nu holder vi forældrefester med et nyt hold. Stadig sjove, uhøjtidelige og uundværlige fester. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frkvest

  Jeg er lige faldet over din blog – og sikke en fin en af slagsen! Dejlig læsning, du skriver levende og dejligt! Vi hr selv boet i udlandet og prøvet at komme hjem igen – på godt og på ondt, så dine skriv om dette rørte mig lige.
  Bliver lige nød til at sige noget om de der forældrefester. For det lyder fedt og hyggeligt og jeg er 1000 procent enig i at godt forældresammenhold kommer mangefoldigt igen. Men når man – som vi – er velsignet med en meget mangfoldig elevgruppe i ældstebarn klasse – forskellige baggrunde, forskellige kulturer og forskellige ressourcer i forældregruppen, så bliver forældrefester i min mening faktisk ekskluderende. Så for os må der noget andet til så aisha, siham, Mohammad og cirküs etc. forældre også kommer. Jeg tænker lidt at forældrefester lidt er noget for de klasser hvor forældrene ligner hinanden…? Nå bare nogle tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla F

   Jeg er faktisk ret enig med dig Frk Vest. I min søns klasse er der også en stir mangfoldighed og nogle meget engagerede forældre. Men en del af forældrene drikker ikke alkohol og har sagt at de meget gerne vil være aktive i diverse klassearrangementer, men at de ikke ønsker at deltage i arrangementer hvor der drikkes for meget alkohol. Derudover har vi også en del enlige mødre, der også ser det som lidt vanskeligt for dem med forældrefester- dels pga børnepasning, men også fordi de føler det typisk er en par-ting.
   Vi deltog sidste år da der alligevel blev afholdt forældrefest og det var da en hyggelig aften, men vi var kun 7 børn repræsenteret ved festen ud af 26 børn. Det gjorde at jeg netop følte os en smule ekskluderende.
   Men jeg er enig i at forældrefester kan være en virkelig god ide, bare rigtog ærgerligt, hvis det kun er for de ressourcestærke og for de ikke-religiøse.
   Men jeg ville også selv rigtig gerbe med til din type forældrefest Nana😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej FrkVest. Beklager mit meget sene svar. Har simpelthen misset din kommentar. Jeg kan godt følge dig. En forældrefest kan bestemt være ekskluderende. Der vil altid være de forældre, der ikke ønsker at være en del af sådan en fest. Af forskellige grunde. Det skal dog ikke være grund til ikke at holde en fest synes jeg. Så længe alle føler sig velkomne og at der bliver gjort en indsats for at alle føler sig trygge, så synes jeg det er fantastisk. Syns vi gør meget ud af at få alle med, og selvom man har forskellige religioner, kan alle sagtens deltage og have det sjovt sammen. Og mht. de enlige mødre, så er vores forældrefester bestemt ikke par-fester. Der er mange der deler sig op, så det kun er mor eller far der kommer. Men jeg kan sagtens forstå dine tanker, og tak for dem. 😉 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana! You did it! Pisse fedt indlæg! Kæmpe høj High fiver til dig. Du har lige givet mig blod på tanden til at fortsætte med at blogge. Os selvom min søn starter i skole næste år! Ps må jeg komme med til næste forældrefest hos jer?!?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Enig med honningkrukken!! Jeg vil også gerne med til forældrefest hos jer!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Vestegn. Måske skulle jeg indføre konceptet “ta’ din veninde med til forældrefesten” 🙂 Glæder mig SÅ meget til at se dig i morgen 🙂 Kæmpe møs

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Christina. Kæmpe tak for denne kommentar <3 Hvor er det skønt hvis jeg kan inspirere dig til at blogge, for det gør du så MEGA godt! Glæd dig til at han starter i skole. Det er en fest 🙂 Glæder mig til at se dig SNAAAAART. Kys

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Det er nemlig GULD værd for vores unger i det lange løb. Vi har en dreng i 5. klasse og nu høstet vi frugten af det gode forældreskab. Er faktisk lige kommet hjem fra mødre-hygge-spisning hvor 20 ud af 26 børn var repræsenteret og mange situationer blev vendt og drejet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Malene. Der er så mange der har nævnt mødrefester, og det lyder så MEGA hyggeligt. God ide! Flot at så mange deltager, men hvad med de sidste 6? Er det de samme som ALDRIG deltager? I min søns klasse er der forældre der aldrig deltager, og det er så ærgerligt. Jeg vil ha’ ALLE med 🙂 1000 tak for din kommentar. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så meget on point! De bedste fællesspisninger er de, hvor en forælder fisker en flaske rødvin op af pilefletkurven. Så sker der noget ovre i sammenholdet , skuldrene sænkes en etage og latteren overdøver ungernes overtrætte skrig og skrål. Sammenholdet smitter! Jeg har delt, og vil fluks gå på jagt efter en dato til næste forældrearrangement. KH Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tanja. 1000 tak 🙂 Du har så meget ret! Sænkede skuldre, rødvin og latter er guld værd i en forældregruppe, og det er så vigtigt at alle deltager! Tak fordi du deler. Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Pudsigt dit indlæg lige kommer nu, hvor jeg er ved at gøre mig klar til første mødrefest i 0.a. Den skal have hele armen med rødvin, cigs, snak og grin.. glæææææder mig selvom jeg nærmest ikke kender de andre mødre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Ann. Håber du havde en fantastisk mødrefest 🙂 Sådan én vil jeg også ha’ arrangeret! Hvor er det fedt at du har sådan en indstiling. High five til dig 🙂 Kh. Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg sætter en kæp i hamsterhjulet!