Lille Kim

Hvordan får man fingrene i en leje-lejlighed i København?

 

Annonce for Danmark Bolig

“Der er godt nok meget støj fra Østerbrogade” fik min mor sagt lidt rigeligt (og nok helt bevidst) højt, da vi sammen med en stor flok andre mennesker var til fremvisning af en lejlighed på 213 kvm. for snart 7 år siden. Vi stod nr. 10 på den interne ventelisten til lige præcis den lejlighed, og havde ikke i vores vildeste fantasi troet, at der ville være 9 foran os der ikke var interesserede. Om det var min mors kommentar, der afholdt de 9 foran os på ventelisten fra at takke ja til lejligheden, ved jeg nu ikke, men lejligheden endte med at blive vores, og kæmpe hurra for det. 😉

Og hvordan pokker får man så lige fat i sådan en stor leje-lejlighed i København, spørger I om løbende, når jeg fortæller om vores palads.

Og det skal jeg fortæller jer.

Man starter med at få skrevet sig op i en af de mange almen boligforeninger der findes. Og dem er der mange af, skulle jeg hilse at sige. Mine forældre skrev mig op i AAB i min tidlige barndom, og det er jeg dem evigt taknemmelige for. Derfor vil jeg virkelig anbefale jer ALLE, at I får skrevet jeres børn op i det øjeblik de fylder 15 år. Husk nu for pokker at få det gjort. Der er masser af fantastiske og billige boliger i alle størrelser at få fat i, så det er en kæmpe gave at give sine børn et medlemskab til en almen boligforening. De vil muligvis synes, at det er verdens kedeligste gave, men de vil takke dig for det, når de står som 20-årige med en adgangsbillet til en billig almen lejlighed. Trust me on this.

Men hvad er en almen bolig egentlig? 

Almene boliger er først og fremmest karakteriseret ved, at ingen skal tjene på huslejen, og at de til dels er opført med offentlig støtte. Da boligerne udlejes non-profit, betyder det typisk, at en almen bolig er en del billigere end den typiske lejebolig. 

Lige pt. findes der i øvrigt over 575.000 almene boliger i Danmark. 

Men hvor skal man starte og hvordan får man overblikket over de mange boliger og foreninger?

Og nu bliver det smart. På Danmarkbolig.dk kan I nemlig få et overblik over alle de almene boliger, der findes og skrive jer selv eller jeres barn op i det øjeblik det fylder 15 år. Danmarkbolig.dk er i øvrigt Danmarks største almene boligportal.

 

Hvorfor elsker jeg at bo i en almen bolig?

Det er der flere grunde til.

For det første er det den overkommelige husleje. Kæmpe plus.

For det andet elsker jeg den diversitet, der er blandt vores bofæller i vores boligkarré. Der er ALLE typer mennesker. Der er de ældre mennesker, som vores gamle underboer Leo og Jytte, som har boet i vores forening i 40 år. Dem støder jeg ofte på i gården, og de lyser de altid op i et smil når jeg siger hej til dem. Der er “sutterne”, der kommer klirerne med flaskerne gennem gården. De hører bare til, og gør ikke en flue fortræd. Der er børnefamilierne ligesom os selv og så er der alle de middelaldrene ægtepar, som selv har haft børn, der er vokset op i foreningen og måske er flyttet i en lidt mindre lejlighed. Folk flytter rundt alt efter hvad deres behov er, og det betyder at mange af dem der bor her i foreningen, har boet her i 10, 20, 30 og 40 år. Vi har selv boet i foreningen i 17 år.

For det tredje er der ejendomsfunktionærene (luksus-viceværterne kan man vel godt kalde dem uden af fornærme nogle) som bare er GULD værd. En af dem hedder Per. Han var allerede ejendomsfunktionær i vores forening, da vi flyttede ind for 17 år siden, og inden da havde han været det i en rum tid. Per har styr på ALT. Fra hvem der bor i vores store forening til hvilken skrue der passer til dørhåndtagene. Og så er han den type, som altid lige har tid til en sludder når man møder ham. Han interesserer sig oprigtigt for os og os for ham, og det skaber en kæmpe tryghed at have sådan en som ham ansat. Og så er der Maibritt, som bare er fantastisk og den vildeste handywoman. Hun fikser ting, og inden man f.eks. har sagt “ødelagt toilet”, har hun allerede bestilt en VVS’er og et nyt toilet. Jeg elsker sådan en type mennesker.

Så alt i alt, elsker jeg bare at bo i denne almene boligforening.

Og kan I så skynde jer at få skrevet jer op og sprede rygtet om Danmark bolig. Man kender aldrig sin fremtid, og selvom I måske ikke har brug for en bolig lige nu, har I det måske om 20 år. Og så vil I takke mig fordi jeg opfordrede jer til at skrive jer op. Igen… Trust me on this.

 

Og nåååh ja, lige for at vende tilbage til min første linje, så er der faktisk ikke super meget larm fra Østerbrogade. Vi har tredobbelte termoruder, så vi overlever. 😉

 

Pssst… Jeg skrev også om Danmark Bolig for et år siden. Det indlæg kan I læse lige her

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

3 Mega lækre kommentarer

 • Lærke

  Hej! Hvor mange års anciennitet havde du, da du overtog lejligheden? Og hvilken afdeling i AAB er det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Wow det lyder næsten for godt til t være sandt 😊
  Har I boet i lejligheden i 17 år nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Iben. Jeg kniber også mig selv i armen dagligt 😉 Vi har boet i foreningen i 17 år og i vores store lejlighed i 7 år (minus de år vi boede i udlandet, hvor vi lejede den ud).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lille Kim