"Fastbrændt mad i gryde" dilemmaet og løsningen. Tadaaaa.

Tænd lige hjelmen og sæt i gang. HÖVDING blev der sagt!

Jeg tænder den HVER dag. Den der mærkelige hals-krave jeg ifører mig, når jeg sætter mig op på min smadrede bedstemorcykel med halvflade dæk, og drøner afsted.

Det er selvfølgelig min lidt atypiske cykelhjelm, jeg snakker om her. HÖVDING-cykelhjelmen, som jeg købte i sommers, og som jeg længe har villet skrive om. For den fortjener fandme et skriv. Et helt blogindlæg sgu.

Jeg har fået en million (ok, måske en lille overdrivelse) spørgsmål til den der tingest, jeg cykler rundt med. Mest spørgsmål fra mine med-cyklister på cykelstien, og jeg synes det er pissefedt. Tænk at der kan komme så meget snak ud af en cykelhjelm.

Hövding cykelhjelm anbefaling - voxtrup.dk

Jeg har listet de spørgsmål op jeg oftest bliver stillet. Og ja, så har jeg selvfølgelig svaret på dem.

Here goes:

1. Hvad er det egentlig du har rundt om halsen?

Det er en cykelhjelm, som puster sig op, hvis jeg vælter på cyklen, eller en eller anden stiv billigst påkører mig, eller en eller anden syg due forsøger at begå selvmord ved at hoppe ind i mit cykelhjul. Bare eksempler.

2. Hvad hedder den?

Den hedder en HÖVDING.

3. Er du ok?

Ja, jeg er ok, og jeg forstår godt du spørger. Det kan nemlig godt ligne, at jeg har været involveret i et voldsomt uheld og har pådraget mig et gigantisk piskesmæld. Eller har hoppet i trampolin og brækket et par halshvirvler som f.eks. vores kommende konge. Frede for satan, dit kæmpe legebarn.

4. Virker den?

Altså… Det burde den jo gøre, men jeg kan jo i princippet ikke vide det. Men eftersom de har gennemtestet den i en million år (mindst) så satser jeg da på at den virker. 

5. Skal den lades op?

Jep, den skal lades op en gang i mellem, men ikke så ofte. Jeg lader min op en gang om måneden vil jeg tro. 

6. Er den dyr?

Definér dyr? I forhold til en alm. cykelhjelm så JA. I forhold til et kraniebrud så NEJ. Den kostede 2500 kr.

7. Hvordan tænder man den?

På Hövding-hjelmen sidder der en tryklås, som skal lukkes for at aktiverer den. Han-delen (altså den del af trykknappen der har en diller) sidder på lynlås-stroppen, og hun-delen (altså den anden halvdel af trykknappen aka vaginaen) sidder på forstykket af hjelmen. Når man lyner hjelmen fast, låser man ligesom hjelmen ved at lukke trykknappen. Det er derfor ikke muligt at tage hjelmen af uden af låse hjelmen op. Pisse smart. Den siger en lyd når man aktiverer/deaktiverer den, så man ikke er i tvivl om, om den er tændt/slukket.

8. Hvor har du købt den?

Jeg har købt min i Barholt cykler på Østerbrogade. De giver altid en fantastisk service, men man kan efterhånden købe den flere steder, har jeg set.

9. Kan den vaskes?

NIX, men der følger et yderbetræk med som kan vaskes.

10. Er den tung?

Den er lidt tung, men man vænner sig hurtigt til at have den på.

11.Hvad hvis du taber den?

Så sker der ikke noget. Med mindre den er tændt, men man kan som skrevet ikke tage den af uden at slukke den. Så med mindre man virkelig er en klaphat og tager den af og tænder den igen, og taber den, så burde man være home safe.

12. Kan den bruges flere gange?

Nej, den kan kun folde sig ud én gang. Man kan simpelthen ikke proppe kalorius ned i tangatrussen igen. 🙂

13. Men hvad så hvis den folder sig ud. Er det så 2500 kr. lige ud ad vinduet?

Der følger automatisk en forsikring med som dækker skader det første år. Altså hvis du er ude for et uheld. Jeg tror ikke forsikringen dækker, hvis du laver vejrmøller med en aktiveret hjelm. Det er derfor ret vigtigt at deaktivere den når cykelturen er forbi. Og hvad så når det ene år er gået? Ja, så forlænger man forsikringen, som koster 200 kr. årligt. 

14. Er du glad for den?

Jeg er så MEGA glad for den. Eller… Nu er det jo ikke fordi, jeg hopper og danser af glæde, som hvis jeg iførte mig et par Louboutin stiletter, men jeg tager den på uden brok og uden at tænke over det. Det er simpelthen bare blevet en vane. Og vigtigst af alt, JEG TAGER MIN HÖVDING PÅ, HVER GANG JEG CYKLER. Ikke som før i tiden, hvor jeg “glemte” at tage hjelmen på hvis jeg f.eks. havde en skide god hårdag, eller skulle i byen og drikke drinks. Nu har jeg den altid på, når jeg cykler. Uden pis. Og ja, jeg har faktisk også beholdt den på i Netto, når jeg handlede, men for det meste tager jeg den altså af, og smider den i tasken. Hvilket faktisk er endnu et kæmpe plus. Altså at den kan ligge i min taske.

15. Har du lyst til at drikke en kop kaffe en dag? (og det spørgsmål har jeg altså kun fået én gang på cykelstien. Og det var vel og mærke efter vi havde snakket om min HÖVDING i mindst 5 minutter. Og ja, han var ret pæn. Og ung. Altså ikke helt så ung som William (dritthot 19 årig skuespiller i den norske tv-serie SKAM, red.) men måske i midten af 20-erne.

Øhhh, nej tak, men det var rigtig hyggeligt at snakke med dig. Om min cykelhjelm. Og jeg drikker ikke kaffe, men tak for tilbuddet.

SERIØST, er I nogensinde blevet forsøgt scoret en morgen kl. 7.45 iført cykelhjelm og svedig overlæbe. Efter en snak om cykelhjelme? Så Weird altså. 🙂

Nå, men ikke mere om den HÖVDING. Ikke andet end jeg giver den min allerbedste anbefaling. Den kan i øvrigt købes LIGE HER (reklame-link)

Kunne I finde på at investere i en?

I må i øvrigt endelig dele mit indlæg, hvis I lyster. Det må I i øvrigt ALTID gerne. Hvis I altså kan li’ mine tossede skriblerier, og synes andre skal ha’ glæde af dem også. 🙂

Møs fra mig ❤️

Hvis du vil læse lidt mere om, hvorfor jeg valgte at købe lige netop en HÖVDING hjelm, så kan du læse følgende indlæg:

Bumseudbrud, forfængelighed og lugten af gnu.

Hellere en diller i nakken end end hjerneskade  (Pssst, der er også en lille video af mig i dette indlæg.)

 

Og hvis du vil se hvordan sådan en HÖVDING egentlig virker, så se denne lille sjove video:

 

 

underskrift-voxtrup-01

Husk at:

-Jeg altid bliver glad for et like, en kommentar eller en deling.

-I kan følge mig på facebook, Bloggers Delight, bloglovin og Instagram hvis I lyster.

Ses vi?

   

23 Mega lækre kommentarer

 • Elsebeth

  Hej
  Tak for en sjov og inspirerende post. Er det ikke bøvlet at skulle have den med ind fx i Netto eller på café, hvor man ville have ladet en traditionel hjelm hænge ude på cyklen. I teateret, biffen, til koncert? Duhar måske nogle gode erfaringer og tip?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Den er MEGA smart, og Mega dyr… har heldigvis aldrig en god hårdag – så min gode gamle abus cykelhjelm fungerer fint. Men…. drikker du ikke kaffe?? Jeg er i chok, hvordan har du overlever to små børn??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Randi. Ja, den er lidt dyr. Helt enig. På en måde er det meget smart, at du aldrig har en god hårdag. Så sparer du de penge 🙂 Og ja, jeg drikker simpelthen ikke kaffe. Jeg overlevede på chokolade, hahahaha… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hej Nana. Efter du viste cykelhjelmen må jeg simpelthen have sådan en! Cykler i byen hver dag, så tænker jeg ønsker mig den i julegave 😊 P.s du er SÅ skøn på snappen, og det må virkelig være dejligt at være i dit selskab 👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Lone. Har misset din kommentar, men 1000 tak for den. Hvor er du bare sød <3 Og nu bliver jeg jo nysgerrig. Fik du den i julegave? Det håber jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fruboisen

  Jegvhar længe tænkt på, hvad det er der udløser den. Den må jo åbne før man rammer. Og risikerer man så at den fyres af, fordi man laver en hurtig bevægelse?? Forstår du hvad jeg mener?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Fruboisen. Har misset din kommentar, beklager. Den er simpelthen så klog, at den kan mærke forskel på en hurtig bevægelse og et styrt. Men man skal huske at slukke den inde man f.eks går ind i supermarkedet. Har efterhåndet hørt om den del, der poppede uheldige steder. :-/ #fuck

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt ærligt! Jeg havde sgu honoreret den kækhed og taget en kop kaffe for holdet! Vi skal jo holde liv i de unge mænds tilnærmelser.. de skal lune os i mange år fremover… sagde den snart fyrreårige… ( shit nu har jeg sagt det højt! så er det virkelig virkeligt!) Altså at jeg nærmer mig fyrre.. ikke at jeg ville drikke en kaffe med en ung fyr.. det er jo ikke en hemmelighed.. haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Heidi. Hahahahaha… ja selvfølgelig havde du det 🙂 Love u

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har lige købt en i dag! Efter at have tænkt på den i flere måneder (helt præcis siden jeg så på snappen at du købte den), købte jeg en i dag – endda sat ned til 1999 ,- 😊 og jeg GLÆDER mig til at prøve kalorius på! Min kæreste synes det lød lidt åndssvagt igår, da jeg fortalte at jeg ville købe en i dag. Men da jeg så kom hjem med den og han havde prøvet den på, var han ret interesseret. Og fem minutter senere tog jeg ham i at Google den i smug 😂 Så tak for tippet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Julie. Er det sandt? Wow, det er jeg VILDT glad for at høre 🙂 Hvor købte du den? Jeg må da straks gøre reklame for den forhandler der sælger den til 1999,-. Hahaha, typisk mænd 🙂 Love it!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Købte den i WeBike på Viborgvej i Aarhus 😊 og er SÅ glad for den!! Glæder mig helt til at flashe den hver gang jeg hopper på cyklen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Julie. Ej, hvor er det skønt at høre. Stort tillykke med nakkedilleren 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Jeg vil vildt gerne have den! Specielt når jeg (forhåbentlig) snart får et job og skal cykle frem og tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Kathrissen. Du får selvfølgelig et job lige om lidt, så du kan jo evt. overveje at ønske dig en i julegave 🙂 Alle forældre i hele verden vil gerne have, at deres børn kører med hjelm, så måske vil de give et tilskud? Det er uden tvivl mit bedste køb i meget lang tid. Knus og god job-jagt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alternativ måde at score kaffedates på – haha 😀 Men altså, kæft det er altså smart, det der høvdinge koncept – med den pris, satser jeg på det dur.
  God cykeltur!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej A. JA, jeg tænker også at den virker. Selvfølgelig gør den det. SELVFØLGELIG. 🙂 Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine P

  Hvad med her til vinter, kan man så tage et tørklæde på eller må mange til en rullekrave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Stine. Jeg har købt den i medium, så jeg kan sagtens ha’ et tørklæde under hjelmen. Skide smart. Og hvis det regner, har jeg den udenpå regnhætten. 🙂 Jeg er tosset med den! Møs

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er altså sjov er du 🙂 Kunne herre godt tænke mig den cykelhjelm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tina. Det kan jeg godt forstå. Den er fandme også drittcool 🙂 Har du fået set SKAM? Møs

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det har jeg skam (SKAM)… Læg mærke til ordspillet. Jeg er dog først lige begyndt. Så kun i sæson 1 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogmaster Voxtrup

   Hej Tina. Hahahahaha, jeg lagde skam mærke til ordspillet 🙂 Glæd dig til sæson 2. Den er så drittcool <3 Møs

   Siden  ·  Svar på kommentar

Elsker at få en kommentar fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

"Fastbrændt mad i gryde" dilemmaet og løsningen. Tadaaaa.